Iedereen veilig naar huis aan het eind van de werkdag, elke dag!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Zero Accidents

 • Veiligheidsbewuste medewerkers

 • Leren van elkaar

Zero Accidents

Dát is de veiligheidsdoelstelling van Wagenborg Nedlift. Om dit te realiseren zetten we in op: 

 

 • melden, onderzoeken, evalueren en terugkoppelen van risicosituaties en (bijna-)incidenten

 • bevorderen van veiligheidsbewustzijn en veiligheidsgedrag in alle lagen van de organisatie

 • systematische organisatie van veiligheid en kwaliteit

Kraanverhuur bij Wagenborg Nedlift

Melden, onderzoeken en meer

Informeren, melden en registreren: het gaat allemaal digitaal via Wagenborg Nedlift's handige More veiligheidsapp. 

 

Medewerkers ontvangen de nieuwste veiligheidsinformatie en -instructies via de MoreApp. Ook formulieren zoals het toolboxformulier kunnen via de app handig ingevuld en verstuurd worden, evenals  meldingen van (bijna)incidenten met foto's van de situatie ter plaatse. Alle informatie wordt direct verstuurd zodat leidinggevenden en HSEQ-medewerkers snel en adequaat op de melding kunnen reageren. 

 

De MoreApp is verbonden met Wagenborg Nedlift's Quality Registration System (QRS). Hierin vindt registratie, analyse, evaluatie en rapportage van alle HSEQ data plaats. 

Veiligheidsbewustzijn en -gedrag

Veiligheidsbewustzijn en -gedrag zijn doorslaggevend voor een veilige werkomgeving. Wagenborg Nedlift gaat in gesprek met medewerkers om risico's en werkwijze  te bespreken. We spreken elkaar of de verantwoordelijken op een bouwlocatie aan als dat nodig is en delen ideeën voor verbetering.

 

Zo groeit het veiligheidsbewustzijn in alle lagen van de organisatie, met een positief effect op het veiligheidsgedrag. 

Kraanverhuur bij Wagenborg Nedlift
Kraanverhuur bij Wagenborg Nedlift

Certificering trede 3 Veiligheidscultuurladder (SCL)

De Veiligheidscultuurladder/ Safety Culture Ladder meet het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur & gedrag). De veiligheidsladder heeft vijf treden die de ontwikkelingsfases op gebied van veiligheidsbewustzijn weergeven.

 

Wij werken continu aan het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en onze veiligheidscultuur. Ons doel: nul ongevallen. Ons motto: ‘Iedereen veilig naar huis aan het eind van de werkdag, elke dag!’.

 

We melden, onderzoeken, evalueren en zorgen voor een terugkoppeling op deze meldingen en (bijna) incidenten. Daarnaast bevorderen we het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in alle lagen van de organisatie.

 

We zijn dan ook trots op de certificering van Wagenborg Nedlift en Wagenborg GmbH voor trede 3 van de Safety Culture Ladder in het werkgebied: ‘Het uitvoeren van horizontaal, verticaal en speciaal transport met bijbehorende montage, engineering en projectmanagement’.

Bewust betrokken

Bij Wagenborg Nedlift speelt het werk zich af bij opdrachtgevers uit verschillende branches. Met onze kennis en ervaring op gebied van veiligheid in zwaar transport en hijswerk dragen we graag bij aan de veiligheid in deze sectoren. 

 

Wagenborg Nedlift is daarom actief lid van het Contractor Safety Platform op Chemiepark Delfzijl en van de werkgroep Veiligheid van branchevereniging VVT (Vereniging Verticaal Transport). 

 

Daarnaast heeft Wagenborg Nedlift de Governance Code Veiligheid in de Bouw onderschreven, waarmee we ons committeren aan de uitgangspunten en kernwaarden hiervan. In de Governance Code hebben toonaangevende bouwondernemingen, opdrachtgevers en adviesbureaus de handen ineengeslagen om veiligheidsrisico's in de bouwketen terug te dringen.  

Bewust betrokken wagenborg

Veilig werken met oog voor het milieu

Kraanverhuur bij Wagenborg Nedlift

Management Systeem en certificaten

Het Wagenborg Nedlift Management Systeem beschrijft bedrijfsprocessen in een geïntegreerd managementsysteem dat de zorg voor kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu omvat.

Wagenborg Nedlift is gecertificeerd in overeenstemming met:

 • ISO 45001 - internationale norm voor gezond & veilig werken

 • ISO 9001 - internationale norm op gebied van kwaliteitsmanagement

 • ISO 14001- internationale norm voor milieumanagement

 • VCA-Petrochemie - veiligheid

 • VVT-Erkenningsregeling

 • Ecovadis duurzaamheidsbeoordeling

VCA

VCA

ISO 9001/ ISO14001/ ISO45001

ISO 9001/ ISO14001/ ISO45001

VVT Erkend

VVT Erkend

Safety Culture Ladder

Safety Culture Ladder

GCVB

GCVB

Ecovadis duurzaamheid

Ecovadis duurzaamheid

ESTA member

ESTA member

Downloads certificaten

ISO 9001

download file

ISO 14001

download file

ISO 45001

download file

VVT erkend

download file

Safety Culture Ladder

download file

Waarom klanten voor ons kiezen

Wagenborg Nedlift kleurt groen!

Bij Wagenborg Nedlift is duurzaamheid een strategische factor van belang. We zien het als onze plicht naar de maatschappij en toekomstige generaties om maximaal bij te dragen aan een leefbare wereld. Investeren in innovatief duurzaam materieel is een logische stap om dit te realiseren. Wagenborg Nedlift levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van bouw- en constructiewerkzaamheden in Nederland én daarbuiten. Een update van de meest recente ontwikkelingen.

Lees meer

Een ijzersterke samenwerking. Daar draait het om.

De driehoeksverhouding UMCG, Visser & Smit Bouw en Wagenborg Nedlift in beeld

Lees meer

'Een goede samenwerking is niet alleen prettig, het is ook essentieel voor een veilige en succesvolle uitvoering van een project'

Wagenborg Nedlift vervoerde Europa's eerste Poly-Generation pyrolyse plant naar Hengelo, slechts 15 kilometer van haar geboorteplaats Enschede vandaan.

Lees meer

Meer weten over onze oplossingen? Neem contact op met ons team

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact