Composiet rijplaten huren bij Wagenborg Nedlift

Duurzaam, sterk en licht van gewicht

Kunststof rijplaten huren

Bent u op zoek naar een bedrijf waar u kunststof rijplaten kunt huren? Wij hebben ons rijplaten assortiment onlangs uitgebreid met composiet rijplaten. Deze rijplaten zijn - net als kunststof rijplaten - lichter van gewicht dan stalen rijplaten. Composiet rijplaten bevatten kunststof, maar het kunststof in composiet rijplaten is vezelversterkt. Hierdoor zijn ze een stuk sterker dan kunststof rijplaten en ook geschikt voor zwaar materieel toepassingen. Het huren van composiet rijplaten heeft dus vele voordelen ten opzichte van het huren van kunststof rijplaten:

? Licht van gewicht

? Bijzonder sterk

? Handig connector pin systeem

? Betere drukverdeling

? Duurzame keuze

Staal, composiet of kunststof rijplaten huren?

U kunt zowel staal als composiet en kunststof rijplaten huren als u een tijdelijke toegangsweg wilt creëren. Ze zijn over het algemeen voor dezelfde toepassingen inzetbaar. Al zijn gewone kunststof rijplaten niet geschikt voor zwaar transport materieel en vooral bedoeld om bestrating te beschermen. Zowel stalen rijplaten als composiet rijplaten kunnen prima gebruikt worden om met zwaar constructie materieel zoals kranen, shovels en vrachtwagens overheen te rijden. Composiet en kunststof rijplaten zijn lichter van gewicht dan stalen rijplaten. Kunststof rijplaten zijn klein en licht en kunnen met de hand gelegd worden. Composiet rijplaten zijn daar te zwaar voor. Deze moeten, net als stalen rijplaten, machinaal gelegd worden. Wagenborg beschikt over speciale rijplaten trailers met daarop het juiste hijsgereedschap om de rijplaten uit te leggen. 

 

Stalen rijplaten en composiet rijplaten lijken qua toepassingsmogelijkheden dus veel op elkaar. Ze zijn beide geschikt voor het zwaarste materieel en moeten machinaal gelegd worden. Bent u op zoek naar rijplaten voor een langdurig project en is de ondergrond gemakkelijk te prepareren? Dan is het huren van stalen rijplaten een prima en voordelige optie. Wilt u rijplaten huren voor een korter project en gaat het om kleinere oppervlaktes waarbij het prepareren van de ondergrond lastig is of waar een dichte aaneengesloten vloer gewenst is? Dan kunt u beter composiet rijplaten huren. 

 

 

Rijplaten
composiet rijplaten huren

Voordelen composiet rijplaten

Een groot voordeel van composiet rijplaten is dat ze aan elkaar gekoppeld kunnen worden waardoor het een aaneengesloten vloer wordt die niet schuift en waarbij de druk optimaal verdeeld wordt. Hierdoor wordt de (vaak kwetsbare) bodem/ondergrond beter beschermd en ontstaat een stabiel en vlak werkplateau. Een ander voordeel van composiet rijplaten is dat ze direct op de bodem geplaatst kunnen worden. Voorbewerking van de ondergrond is niet nodig. 

Duurzame keuze

Doordat voorbewerking van de ondergrond niet nodig is wordt er veel tijd en transportbewegingen bespaard in de projectvoorbereiding. Het is dus een duurzame keuze om composiet rijplaten te huren. Daarnaast zijn de rijplaten 100% recyclebaar, ze hebben een lange levensduur en het transport naar de projectlocatie is duurzaam en efficiënt omdat de platen licht van gewicht zijn. 

 

Met de investering in composiet rijplaten geeft Wagenborg Nedlift verder invulling aan haar ambitieuze duurzaamheidsstrategie. Aanschaf van duurzaam hijs- en transportmaterieel, brandstof- en energiebesparing, innovatie en duurzaam personeelsbeleid vormen de pijlers van deze strategie. 

composiet rijplaten huren

Composiet rijplaten Wagenborg Nedlift

De composiet rijplaten van Wagenborg Nedliftzijn van het type ISOTRACK X zijn gemaakt van hoogwaardig thermoplastisch materiaal, waardoor ze bijzonder sterk, duurzaam en licht van gewicht zijn. Ze kunnen aan elkaar gekoppeld worden met het handige connector pin systeem. Zo ontstaat een draagkrachtige aaneengesloten vloer die niet schuift. Bovendien beschikken de rijplaten over betere eigenschappen op het gebied van drukverdeling dan de conventionele types rijplaten. Hierdoor wordt de (vaak kwetsbare) bodem nog beter beschermd en kunnen werkzaamheden nog veiliger en efficiënt uitgevoerd worden. 

Toepassing composiet rijplaten

Composiet platen zijn voor allerlei toepassingen geschikt, zoals:

  • het creëren van tijdelijke toegangswegen

  • het toegankelijk en begaanbaar maken van bouw- en projectlocaties

  • bescherming van de ondergrond of bestrating

  • lastverdeling bij zwaar transport- en hijswerkzaamheden

en ga zo maar door.

Wagenborg Nedlift in een notendop

ruim 3.000 rijplaten op voorraad

Lading transportCreated with Sketch.

Eigen transport afdeling rijplaten en schotten

Verhuur rijplaten en schotten in geheel Europa

ExpertiseCreated with Sketch.

De juiste oplossing in bereikbaarheid

Verhuur aanbod rijplaten

U kunt de volgende rijplaten huren bij Wagenborg Nedlift. Indien gewenst inclusief transport en plaatsing. Wij verhuren composiet en stalen rijplaten, Azobé oprijspie en draglineschotten in verschillende maten. Zo hebben wij voor elk project een geschikte rijplaat!

 

Type 

Afmetingen

Kunststof rijplaat

3.800x 1.800 x 102 mm

Stalen rijplaat

5.000 x 1.000 x 10 mm

Stalen rijplaat

6.000 x 1.500 x 12 mm

Draglineschot 

5.000 x 1.000 x 100 mm

Draglineschot

5.000 x 1.000 x 150 mm

Draglineschot

5.000 x 1.000 x 200 mm

Draglineschot

6.000 x 1.000 x 200 mm

Azobé oprijspie

2.500 x 1.000 x 50/200 mm

Azobé oprijspie

3.000 x 1.000 x 50/200 mm

Locaties en levering

composiet rijplaten huren

Wagenborg Nedlift levert (onder andere) composiet rijplaten in heel Nederland, Duitsland, België en Luxemburg vanaf de vestigingen in:

  • Groningen

  • Hengelo

  • Schoonebeek

  • Hörstel (Duitsland)

Elke locatie beschikt over een ruime voorraad waardoor wij altijd voldoende rijplaten kunnen leveren.

 

Wilt u composiet rijplaten huren maar beschikt u niet over het juiste transportmaterieel, de juiste medewerkers en/of de tijd om de rijplaten op te halen? Maak dan gebruik van onze transportservice. Wij verzorgen de aan- en afvoer van de kunststof rijplaten naar uw locatie, inclusief het efficiënt uitleggen en weer opnemen. Dit doen wij volgens afspraak. Zo is de bouwplaats, openbare weg of andere locatie snel weer bruikbaar zonder hinder.  

Meer informatie of een offerte aanvragen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het huren van composiet rijplaten of een offerte ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend telefonisch of per e-mail contact op met onze rijplaten- en schottenservice, we bieden u graag een efficiënte oplossing aan!

Leon in de Wal

Projectmanager Rijplatenverhuur

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact