Wagenborg Nedlift kleurt groen!

Wagenborg Nedlift kleurt groen!

Bij Wagenborg Nedlift is duurzaamheid een strategische factor van belang. We zien het als onze plicht naar de maatschappij en toekomstige generaties om maximaal bij te dragen aan een leefbare wereld. Investeren in innovatief duurzaam materieel is een logische stap om dit te realiseren. Wagenborg Nedlift levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van bouw- en constructiewerkzaamheden in Nederland én daarbuiten. Een update van de meest recente ontwikkelingen.

Mobiele torenkranen

Wagenborg Nedlift’s vloot mobiele torenkranen is de afgelopen periode flink uitgebreid. Een aantal van deze flexibele en efficiënte kranen is, eenmaal opgebouwd, volledig elektrisch in te zetten. Ze maken hierbij gebruik van de op de bouwplaats aanwezige bouwstroom. Efficiënt, duurzaam én geluidsarm!

 

Lees hier meer:

Mobiele torenkranen

Minikranen

Sterk als een mier en nog 100% elektrisch ook: de minikranen van Wagenborg Nedlift! Deze kleine krachtpatsers zijn inzetbaar op krappe werklocaties waar ze verrassende hijsprestaties kunnen leveren. Omdat ze emissievrij zijn vormen de minikranen een uitkomst voor bijvoorbeeld machineverhuizingen in een bedrijfsgebouw.

 

Lees hier meer:

Minikranen

Heftrucks

De heftrucks die de montagespecialisten van Wagenborg Nedlift inzetten bij montagewerkzaamheden in bedrijfsgebouwen, zijn onlangs vervangen door emissievrije elektrisch aangedreven exemplaren. Duurzaam én geluidsarm!

Kniktelescoopkranen

De nieuwe kniktelescoopkranen zijn een economische én duurzame aanwinst voor Wagenborg Nedlift. Deze multi-inzetbare krachtpatsers met een capaciteit van 92 tm en 165 tm zijn geschikt voor zwaarder hijswerk op grotere hoogte en kunnen tevens worden ingezet als hoogwerker.

 

In zowel de hijs- als hoogwerkerfunctie zijn de kniktelescoopkranen elektrisch in te zetten. De kranen zijn voorzien van een (demontabele) elektro-hydraulische powerpack, gevoed via krachtstroom. De truck waarop de kniktelescoopkranen zijn gemonteerd beschikt over een moderne Euro 6 motor.

Lees hier meer:

Kniktelescoopkranen

Mobiele telescoopkranen

Daar waar elektrificatie nog niet tot de mogelijkheden behoort kiest Wagenborg Nedlift bij de aanschaf van nieuw materieel voor de modernste techniek op gebied van duurzaamheid.

 

Zo is onlangs geïnvesteerd in nieuwe Liebherr mobiele telescoopkranen van het type LTM1450-8.1 (450 ton hijscapaciteit) en LTM1650-8.1 (700 ton hijscapaciteit). Beide kranen zijn voorzien van ECOdrive en ECOmode techniek, waarmee brandstofverbruik en geluidsoverlast tijdens het rijden én tijdens hijswerkzaamheden wordt beperkt.  

Lees hier meer:

Nieuwe aanwinst voor Wagenborg Nedlift!

Duurzaam bamboe

Naast aanschaf van duurzaam innovatief transport- en hijsmaterieel kijkt Wagenborg Nedlift ook kritisch naar duurzame alternatieven voor het overige materieel, zoals recent vijzelbalken. Traditioneel wordt er gebruik gemaakt van tropisch hardhout (azobé) bij vijzelwerkzaamheden. Azobé hout is echter een schaars natuurproduct en daarmee geen duurzame oplossing. Vandaar dat Wagenborg Nedlift op zoek ging naar een beter alternatief.

 

Na uitgebreid onderzoek en testen kwamen bamboe vijzelbalken als beste uit de bus en er is daarom besloten om flink te investeren in dit duurzame en veilige materiaal.

 

Lees hier meer:

Wagenborg Nedlift investeert in een duurzaam fundament!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact