3  ESTA Awards voor Wagenborg Nedlift!
18 maart 2022

3 ESTA Awards voor Wagenborg Nedlift!

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESTA Awards op 17 maart heeft Wagenborg Nedlift maar liefst 3 Awards gewonnen!

Kniktelescoopkraan te water

De vervanging van de 'Ludwig-Volk-Steg'-voetgangersbrug sleepte de prijs in de wacht in de categorie tot 120 ton hijscapaciteit. Bij dit project werd de oude voetgangersbrug nabij Würzburg vervangen door een nieuwe hangbrug met een vrije overspanning van maar liefst 122 meter. De brug is opgebouwd uit 19 prefabdelen die ieder 11 ton wegen. De inzet van de sterke en wendbare 165 tm kniktelescoopkraan op een groot ponton bleek een solide en veilige oplossing voor de hijswerkzaamheden van de prefabdelen.  

Megamove in Münster

De tweede Award werd toegekend in de categorie 'Gecombineerde technieken' en betrof de Megamove in Münster. Hier werd een ruim 67 meter lange bijzondere boogbrug van ruim 550 ton werd geplaatst. Voor deze megamove had het team van Wagenborg Nedlift een flinke hoeveelheid materieel aangevoerd, waaronder een ponton, het Modular Support System, support balken, mobiele kranenSPMTsklimvijzels en een schuifsysteem. Een bijzonder samenspel van horizontale en verticale transporttechniek, uitgedacht door de engineers van Wagenborg Engineering

 

De kolos van Köthen

De derde award werd toegekend in de categorie SPMT voor ons project 'De kolos van Köthen'. De nieuwe boogbrug van 73 meter en 660 ton in het Duitse Köthen maakt deel uit van een groot infrastructuurproject waarbij de sluiting van zeven spoorlijnen een van de elementen was die de beschikbare installatietijd onder druk zette. Naast 2 x 12 lijnen en 2 x 10 lijnen SPMT met het Modular Support System waren een rupskraan van 600 ton, een kubusvijzelsysteem van 1.200 ton en klimvijzels van 600 ton bij de klus betrokken.

Enorm trots!

Deze ESTA Awards zijn een mooie erkenning voor alle Wagenborg Nedlift medewerkers, die telkens weer bijzondere maatwerkoplossingen voor de meest uiteenlopende hijs- en transportuitdagingen ontwikkelen. We zijn dan ook enorm trots!

ESTA Europe

ESTA is de Europese branchevereniging voor de sector zwaar transport, hijswerk en kraanverhuur. De ESTA vertegenwoordigt de nationale brancheverenigingen in het vakgebied. Jaarlijks worden er ESTA Awards uitgereikt voor projecten die zich onderscheiden op gebied van technisch vernuft, innovatie of veiligheid. 

 

www.estaeurope.eu

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact