Toekomstige trucktechnici werken met gesponsorde Wagenborg truck
01 mei 2024

Toekomstige trucktechnici werken met gesponsorde Wagenborg truck

Terwijl studenten Reinder, Mica, Gijs, Rik en Daan vrijdagmiddag nog de laatste hand aan de cross truck legden, werden ze verrast door nóg een truck. Een zogenoemde trekker in dit geval. Wagenborg Nedlift leverde aan ROC van Twente, locatie de Sumpel, een rode DAF XF 105 met slechts 200.000 kilometer op de teller. ‘Da’s een hele mooie,’ laten de trucktechnici van de toekomst weten.

Voorbereiden op de uitdagingen die je in echte garages tegenkomt

Bram: "Het schenken van een vrachtwagen voor ons onderwijs is niet alleen een geweldige aanvulling op ons lesmateriaal, maar het opent ook nieuwe mogelijkheden voor onze studenten om praktijkervaring op te doen. Met deze vrachtwagen kunnen ze hands-on leren en zich voorbereiden op de uitdagingen die ze in echte garages tegenkomen. Namens het hele team en de studenten wil ik Wagenborg enorm bedanken voor hun steun aan het onderwijs. We kijken ernaar uit om samen te werken en de volgende generatie trucktechnici te laten groeien."

 

Johan Bakker, Manager Fleet & Maintenance bij Wagenborg Nedlift, bracht de trekker afgelopen vrijdag naar ROC. “Met het sponsoren van deze vrachtwagen willen we een steentje bijdragen aan de opleiding van toekomstige vakmensen. Wij zijn blij met leerlingen die kiezen voor een opleiding als monteur van voertuigen en mobiele werktuigen/bedrijfswagens."

Docent Bram Heuvel (links op de foto), moet nog een geschikte plek vinden voor deze aanwinst in de praktijkhal, maar hij is ontzettend dankbaar voor dit gebaar van Wagenborg. Johan Bakker Manager Fleet & Maintenance bij Wagenborg Nedlift (rechts op de foto) bracht de trekker afgelopen vrijdag naar ROC.

‘Studenten ondersteunen bij het bereiken van hun professionele doelen’

Door hands-on ervaring op te doen met een echte vrachtwagen, doen studenten niet alleen technische kennis op, maar ze ontwikkelen ook praktische vaardigheden die essentieel zijn voor succes in het vakgebied.

 

Bakker: "Met de sponsoring van deze vrachtwagen hopen we leerlingen te inspireren en te ondersteunen bij het bereiken van hun professionele doelen. Daarnaast is voor ons de samenwerking met ROC van groot belang. Het werken met stagiairs biedt ons een waardevolle kans om potentiële werknemers te leren kennen. Niet alleen hebben we regelmatig stageplaatsen voor leerlingen van het ROC, we participeren ook actief in evenementen zoals open dagen, stagemarkten en het geven van gastlessen. Hierdoor creëren we naamsbekendheid op de arbeidsmarkt en krijgen leerlingen een goed beeld van de carrièremogelijkheden bij Wagenborg."

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact