Winnaar van een ESTA award 2024 categorie SPMT
26 april 2024

Winnaar van een ESTA award 2024 categorie SPMT

Wagenborg Nedlift winnaar ESTA award 2024 in de categorie SPMT! Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESTA awards hebben we dit jaar een award gewonnen in de categorie SPMT voor het transport van 2 enorme bullets in Geleen! Telkens weer bedenken onze medewerkers bijzondere maatwerkoplossingen voor uitdagende hijs- en transportklussen. We zijn dan ook enorm trots op deze blijk van waardering waarmee onze vakkundige collega’s in de spotlight worden gezet! Projectleider Arjan Bossers nam de award namens het team in ontvangst.

Transport van 2 immens grote bullets

Deze ESTA award is de kroon op een project van enorme omvang. Letterlijk, want voor deze opdracht werden twee immens grote stalen opslagtanks (bullets) dwars door het Limburgse dorpje Urmond naar de site van Chemelot in Geleen vervoerd. De kolossen waren 53 meter lang, 8 meter breed en 8,5 meter hoog en wogen 460 ton per stuk.

 

De transportexperts van Wagenborg Nedlift slaagden erin om de bullets op een dolly-combinatie van 2 x 20 aslijnen SPMT te vervoeren van de kade in Urmond naar het industriecomplex Chemelot in Geleen. Een afstand van slechts 3 kilometer, maar wel dwars over de A2, de drukste snelweg van Nederland.

 

Meer weten over dit project? Lees meer over dit mega duo op transport

Het winnen van een ESTA award is een mooie erkenning voor alle Wagenborg Nedlift medewerkers, die telkens weer bijzondere maatwerkoplossingen voor de meest uiteenlopende hijs- en transportuitdagingen ontwikkelen. We zijn dan ook enorm trots!

 

ESTA Europe is de Europese branchevereniging voor de sector zwaar transport, hijswerk en kraanverhuur. De ESTA vertegenwoordigt de nationale brancheverenigingen in het vakgebied. Jaarlijks worden er ESTA Awards uitgereikt voor projecten die zich onderscheiden op gebied van technisch vernuft, innovatie of veiligheid. 

Op de foto van links naar rechts de vertegenwoordigers namens het hele team van Wagenborg Nedlift: Roland van Gameren MBA Marlou ter Mors - Jannink Gerard Bastiaansen Joris Kotte Johan Dorgelo Stephan Kupper Erik Schuur Arjan Bossers Jan-Ebe Boerema

 

Fotografie: Peter van Geest

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact