Mijlpaal voor innovatieve CO2 afvanginstallatie
21 februari 2023

Mijlpaal voor innovatieve CO2 afvanginstallatie

Twence in Hengelo bouwt een grootschalige CO2 afvanginstallatie die jaarlijks 100.000 ton CO2 uit rookgassen gaat afvangen. Een innovatief duurzaamheidsproject dat in belangrijke mate bijdraagt aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot in de regio en de verduurzaming in de keten.

Reuzetransport

De bouw van de nieuwe CO2 afvanginstallatie is al in het voorjaar van 2023 gestart. Maar onlangs kwam het project pas groot in het nieuws. Toen werden de uit Estland afkomstige reuze-onderdelen voor de nieuwe installatie namelijk dwars door Hengelo getransporteerd. Met een itemlengte tot maar liefst 43 meter was dat een uitdagende klus voor het transportteam van Wagenborg Nedlift.

 

RTV Oost wist deze bijzondere transportoperatie mooi op camera vast te leggen.

Grande dame

Daarna zijn de ladders en bordessen aan de proceskolommen gemonteerd en vorige week was het dan zover: de reuzeonderdelen konden op hun plek worden gezet.

 

Voor deze hijsoperatie is de ‘grande dame’ uit de vloot van Wagenborg Nedlift ingezet: de 700-tons Liebherr mobiele kraan. Voor het kantelen van de kolommen van horizontale naar verticale positie assisteerde de 300 tonner en het transport tot onder de kraanhaak werd met SPMTs uitgevoerd.

 

 

 

Teamwork

Het leverde een kunstig samenspel op dat dankzij de prima voorbereiding heel soepel verliep. Zowel de opdrachtgever als de fabrikant van de kolommen spraken hun waardering uit over het vakmanschap en het plezier waarmee het transport- en hijsteam het werk uitgevoerd heeft. En dat is precies waar het om draait bij Wagenborg Nedlift!

Bekijk hier de projectfoto's en drone movie!

Beelden: Twence

"Dit knappe staaltje teamwork is, letterlijk en figuurlijk, een mijlpaal in de bouw van de grootschalige CO2-afvang-installatie van Twence"

Ilse Jansink, Twence

Over Twence

Samen naar een duurzame regio. Daar staat Twence voor. Twence haalt zoveel mogelijk grondstoffen en energie uit afval, biomassa en de zon. Met vooruitstrevende technologie en baanbrekende projecten draagt Twence bij aan de ontwikkelingen die onze wereld nodig heeft.

CO2 afvangproject

Meer informatie over het grootschalige CO2 afvangproject van Twence is te vinden via onderstaande link.

CO2 Afvangproject Twence

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact