Nieuwe blikvanger voor Wagenborg Nedlift!
15 april 2022

Nieuwe blikvanger voor Wagenborg Nedlift!

Wat een feestelijke dag was het gisteren voor het team van Wagenborg Nedlift! Op deze mooie lentedag vond op de vestiging in Hengelo de officiële overdracht plaats van het nieuwe vlaggenschip in de kranenvloot: de LTM 1650-8.1.

Officiële delegatie

Onder toeziend oog van een afvaardiging van de directie van Liebherr Nederland en de Raad van Bestuur van Koninklijke Wagenborg mochten Brian Geerdink en Wouter Smit, het vaste machinistenteam van het nieuwe vlaggenschip, de sleutels van ‘hun’ nieuwe kraan in ontvangst nemen. Beiden hebben hun sporen als kraanmachinist wel verdiend maar waren zichtbaar onder de indruk van deze officiële handeling. Het daaropvolgende getoeter van de nieuwe aanwinst was tot in de wijde omtrek te horen!   

Duurzame samenwerking

De aflevering van deze krachtpatser in de 700 tons klasse maakt deel uit van het duurzame samenwerkingsprogramma waarmee Wagenborg en Liebherr in 2021 zijn begonnen. Hierin bundelen beide bedrijven de krachten om de kranenvloot van Wagenborg Nedlift te verduurzamen en te verjongen.

 

In het kader van dit samenwerkingsprogramma levert Liebherr zo’n 25 nieuwe kranen ter vervanging van oudere machines uit de vloot van Wagenborg Nedlift. Oude hijs- en aandrijftechniek maakt zo plaats voor nieuwe, wat resulteert in een aanzienlijke CO2- en stikstofreductie. De verjonging van het kranenpark past dan ook helemaal in de duurzaamheidsstrategie van Wagenborg waarin concrete duurzaamheidsdoelstellingen zijn vastgesteld tot en met 2050.

Topklasse

De LTM 1650-8.1 is een machine uit de topklasse van Liebherr. Allereerst is de kraan voorzien van Liebherrs nieuwste technieken voor mobiele kranen, zoals VarioBallast®, een systeem waarmee de ballastradius aangepast kan worden. Ook VarioBase®, Liebherrs variabele afstempelingssysteem, is aanwezig op de nieuwe kraan. Natuurlijk ontbreekt ook de EcoDrive technologie niet, waarmee de kraan aanzienlijk comfortabeler en stiller wordt door verlaging van het motortoerental.

Haakhoogte tot 152 meter

Qua mastlengte is de 8-assige nieuweling zeker een kampioen: de kraan is uitgerust met een hoofdmast van 80 meter. In de configuratie met 54 meter hoofdmast in combinatie met 110 meter beweegbare jib kan zelfs een haakhoogte tot maar liefst 152 meter worden gehaald!

 

De LTM 1650-8.1 kan dan ook met recht een sterke, veelzijdige en flexibel inzetbare aanwinst voor Wagenborg Nedlift genoemd worden.

Moderne 7-assers

Een mobiele kraan van deze capaciteit komt nooit alleen. Zeker twee ballasttrailers met ballast en hijsgereedschap maken het konvooi compleet. Nooteboom Trailers droeg zorg voor de levering van twee moderne 7-assige semi’s die zijn voorzien van een extra lange laadvloer en helemaal uitgerust zijn volgens de specificaties van Wagenborg Nedlift.  

Topklasse in zwaar transport en hijswerk dus, deze Liebherr LTM 1650-8.1 met Nooteboom ballasttrailers!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact