Tandemlift transportbanden

Tandemlift transportbanden

Bij de suikerfabriek in Vierverlaten (Groningen) heeft Wagenborg Nedlift de secties van een nieuwe transportband voor suikerbieten getransporteerd en geplaatst. Met deze nieuwe transportband verhoogt de suikerfabriek haar dagelijkse productiecapaciteit met 2.500 ton tot een totale dagelijkse productie van 28.500 ton.

Tandemlift met zwaargewichten

De vier secties van de transportbanden zijn geproduceerd door Staalbouw Smid, gevestigd in Hoogkerk (Groningen, Nederland). Ter plaatse werden de secties met een dolly-combinatie van Wagenborg Nedlift vervoerd tot onder de kraanhaak.

 

Met afmetingen tot 45 meter lang, 5 meter breed, 3,5 meter hoog en een gewicht tot 62 ton werd dit een klusje voor de grootste mobiele kranen uit de vloot van Wagenborg Nedlift, de 500 tonner en de 700 tonner. Vanwege de grote hijshoogte werden beide kranen ook nog voorzien van een beweegbare jib.

 

Al met al een spectaculaire tandemlift operatie!

tandemlift mobiele telescoopkranen
tandemlift mobiele telescoopkranen

Passen en meten

De beperkte ruimte op het terrein was een echte uitdaging in dit project. Zowel 500 tons als de 700 tons mobiele kraan werd tot op de centimeter nauwkeurig gepositioneerd om de hijsoperatie van het langste deel te kunnen uitvoeren. De transportband moest ook nog boven de bestaande fabrieksgebouwen geplaatst worden en voor deze hijshoogte werden beide kranen met beweegbare jib uitgerust. Zo kon de transportband tussen de kranen doordraaien en op de fundering gezet worden. De hele operatie werd stap voor stap geëngineerd en voorbereid in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

 

Het resultaat: een vakkundig en veilig uitgevoerde hijsoperatie door het team van Wagenborg Nedlift en een tevreden klant!

Bekijk de foto's van de hijsoperatie transportbanden!

Over Staalbouw Smid

Staalbouw Smid Hoogkerk BV is in 1820 begonnen als dorpssmid en uitgegroeid tot een ervaren gerenommeerde staalbouwer. Sinds jaar en dag is Smid bekend bij alle mogelijke industrieën, architecten, ingenieursbureaus, aannemers en overheidsinstanties om zijn knowhow en vakmanschap op het gebied van staalconstructies. Degelijk, betrouwbaar en van alle markten thuis, of het nu om licht, middelzwaar of zwaar werk gaat, daar draaien wij onze “ijzeren” hand niet voor om!!

 

Staalbouw Smid Hoogkerk BV heeft goed opgeleid, gecertificeerd en vakbekwaam personeel en een modern geautomatiseerd machinepark waardoor een snelle en nauwkeurige productie mogelijk is.

Over Suikerunie

Suiker Unie streeft ernaar om de groenste, innovatiefste en succesvolste bietenverwerker van de wereld te zijn. Met ca. 750 medewerkers zijn we één van de meest efficiënte suikerproducenten in Europa. Naast het ontwikkelen, produceren en verkopen van suiker en suikerspecialiteiten worden alle onderdelen van de suikerbiet verwerkt tot producten voor o.a. voeding, energie en biobased producten. Alle componenten van de biet worden benut, waardoor er geen afval is. 

 

Duurzaam ondernemen is verweven in onze strategie, zowel voor klanten, telers als medewerkers.

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact