Wagenborg Engineering - het kenniscentrum voor doordachte engineeringsoplossingen

Wagenborg Engineering - het kenniscentrum voor doordachte engineeringsoplossingen

Wagenborg Engineering is hét adres bij uitstek om aan te kloppen voor doordachte engineeringsoplossingen binnen de zwaar transport en hijswerk branche. Maar wat biedt Wagenborg Engineering haar klanten nou precies en wat maakt Wagenborg Engineering nou zo sterk? Wij gingen in gesprek met Thijs Nieuwenhuis, Hoofd Engineering van Wagenborg Engineering.

Hoe complexer hoe interessanter

Wagenborg Engineering investeert zowel in goed opgeleide engineers als ook in hard- en software om haar engineeringsdiensten op een onderscheidend niveau te kunnen uitvoeren en aanbieden. Hierbij kun je denken aan zowel teken- als rekenwerk.”, aldus Thijs Nieuwenhuis. “Hoe complexer de materie, hoe interessanter wij worden voor onze klanten. Altijd de juiste oplossing, daar staan we voor.”

Maar wat maakt Wagenborg Engineering uniek?

“Dat is toch wel de bijzondere combinatie tussen praktijkervaring en specialistische vakkennis. Dat is in onze wereld toch wel uniek te noemen. Daarnaast hebben onze engineers goede kennis van de markt en recente marktontwikkelingen, ook dat is een pré”, legt Thijs uit. “Hierbij komen onder andere zaken kijken als de bekendheid met wereldwijd erkende geldende normen en standaarden.”

Thijs Nieuwenhuis - Hoofd Engineering Wagenborg Nedlift
Thijs Nieuwenhuis - Hoofd Engineering Wagenborg Nedlift

Met wat voor vragen komen klanten bij Wagenborg Engineering?

“Dat is heel uiteenlopend. Het gaat met name om hijs- en transportengineeringsvraagstukken in de breedste zin van het woord waarvoor we totaaloplossingen bieden. Oftewel A tot Z oplossingen. Met name daar waar onze klant er zelf echt niet uitkomt en behoefte heeft aan een solide partij die het complete vraagstuk analyseert en een overkoepelende oplossing biedt, komen wij om de hoek kijken. Het resultaat hiervan kan een speciaal op maat gemaakte hijs- of transportconstructie zijn, maar ook een routeonderzoek of een haalbaarheidsstudie. Wij bieden geen standaardoplossingen, maar bieden uitsluitend maatwerk. Iedere vraag van iedere klant is daarmee weer anders en op zijn eigen manier uitdagend.”

Hoe ziet de samenwerking tussen de klant en de engineers eruit?

“Kort gezegd: direct en persoonlijk. We gaan altijd met onze klant om de tafel om de probleemstelling uitvoerig door te spreken en te concretiseren. Op die manier komen wij uiteindelijk tot de meest geschikte oplossing. We hebben met al onze klanten een prettig één op één contact. Dat is toch de basis van samenwerken. En vertrouwen. In zowel ons als engineers als in de oplossingen die wij bieden. Dat is voor onze klanten een belangrijke meerwaarde om voor Wagenborg Engineering te kiezen.”

Wat maakt het werken bij Wagenborg Engineering voor jou zo interessant?

“De grote afwisseling in de verschillende projecten vind ik interessant. En ik vind het echt mooi om projecten die je vooraf uitdenkt in theorie uitgevoerd ziet worden in de praktijk. Persoonlijk vind ik het de grootste uitdaging om een oplossing te kunnen bieden voor een in de ogen van de klant onmogelijke kwestie. Het probleem volledig uit handen nemen en oplossen. Dat spreekt me het meest aan in mijn functie.”

Contact

Wilt u meer weten over wat Wagenborg Engineering voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts!

Wat kan Wagenborg Engineering voor u betekenen?

  • Uitvoeren van route-onderzoek en haalbaarheidsstudies
  • Opstellen van hijs- en transportplannen, plannen voor alternatieve verplaatsingstechnieken (zoals vijzelen en sleden) en riggingplannen
  • Ontwerpen van hijs- en transportconstructies
  • Hijs- en transportengineering ten behoeve van onderhouds- en calamititeitenplannen
  • Ontwerpen van sjor- en stuwplannen (lashing & securing)
  • Visualisatie van transport- en hijsoperaties (3D-animaties en rendering)

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact