Derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift afgeleverd!
18 september 2020

Derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift afgeleverd!

Afgelopen week was het zover: de derde kniktelescoopkraan voor Wagenborg Nedlift werd afgeleverd op de vestiging Hengelo. Regiomanager Jeanet de Jong overhandigde op gepaste afstand de sleutels aan machinisten Willy Olde Dubbelink en Gerald Heskamp.

Nieuwe krachtpatser

De nieuwe krachtpatser van het type PK165.002 TEC 7 is nog sterker dan de twee eerder dit jaar geleverde kniktelescoopkranen. Met een capaciteit van 165 tonmeter is het zelfs één van de sterkste kniktelescoopkranen van Nederland!

 

De nieuwe PK165.002 TEC 7 is gemonteerd op een Scania trekker van het type R500 A8x4NB met ruime, makkelijk instapbare en overzichtelijke cabine. Deze volledig lucht geveerde truck wordt aangedreven door de 500 pk sterke schone EURO6D motor.

Technisch vernuft

Dankzij het P-Fold systeem is de kraan snel en eenvoudig in en uit te vouwen. Doordat de nieuwe kniktelescoopkraan beschikt over een extra steunpoot, wordt een 100% lastvluchttabel gerealiseerd in het totale werkgebied van 360°. De kraan is uitgerust met een hydraulische fly jib en een hydraulische hijslier.

Veilig werken op hoogte

De nieuwe 165 tm kniktelescoopkraan beschikt tevens over een tweepersoons hoogwerkerbak, uiteraard voorzien van alle benodigde beveiligingen en noodbediening. Deze voldoet geheel aan de EN280 norm.

 

Net als zijn twee 92 tm broers is ook de nieuwe 165 tm kniktelescoopkraan zowel in hijs- als in hoogwerker functie volledig elektrisch in te zetten. Alle kniktelescoopkranen van Wagenborg Nedlift zijn voorzien van een (demontabele) elektro-hydraulisch powerpack, waarmee werken op bouwstroom prima mogelijk is.

 

Aangezien het ‘Arbobesluit 7.23D werkbakken’ met ingang van 1 juli 2020 behoorlijk is aangepast, vormen de nieuwe kniktelescoopkranen van Wagenborg Nedlift een prachtige uitkomst waar het gaat om het uitvoeren van werkzaamheden met een kniktelescoophoogwerker.

 

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact