Duurzaam 'bouwen' aan de toekomst met Wagenborg Nedlift!
16 januari 2020

Duurzaam 'bouwen' aan de toekomst met Wagenborg Nedlift!

Nederland staat op nummer één als het gaat om stikstofuitstoot in Europa. Dat er echt iets moet gebeuren om een ‘duurzame toekomst’ veilig te stellen is wel duidelijk. Ook voor Wagenborg is duurzaamheid een belangrijk thema. Wagenborg Nedlift denkt hierin graag mee en biedt daarom onder andere verschillende (toren)kranen aan die elektrisch inzetbaar zijn. Duurzaam ‘bouwen’ aan de toekomst met Wagenborg Nedlift!

Ook de bouwsector wordt geraakt

Dit voorjaar heeft de Raad van State bevestigd dat het PAS (Programma Aanpak Stikstof) in strijd is met de Europese wet- en regelgeving. Gevolg: er mogen geen vergunningen meer worden afgegeven op basis van de PAS, waardoor 18.000 nieuwe projecten stil liggen. Doordat een groot deel van de stikstofdepositie (maar liefst 46 procent) afkomstig is vanuit de sector landbouw, wordt deze sector hard getroffen door dit besluit. Toch draait het niet alleen om de sector landbouw. Ook een groot aantal bouwprojecten wordt getroffen door dit besluit. Denk aan het project ‘versterking van de Afsluitdijk’, maar ook aan bijvoorbeeld diverse woningbouwprojecten.

Mobiele torenkranen van Wagenborg Nedlift ook elektrisch in te zetten

Mobiele torenkranen van Wagenborg Nedlift ook elektrisch in te zetten

Wagenborg Nedlift denkt in deze kwestie graag mee en zoekt proactief naar oplossingen om de uitstoot door (bouw)projecten te verminderen en daarmee eveneens haar eigen CO2 footprint als bedrijf te verminderen. Wagenborg Nedlift beschikt over een zeer modern wagenpark. Diverse kranen zijn voorzien van de nieuwste en schoonste dieselmotoren. Daarnaast beschikt Wagenborg Nedlift over een aantal Liebherr mobiele torenkranen waarvan de bovenmotor elektrisch is in te zetten (op krachtstroom). Hiermee is het mogelijk om, nadat de kraan op locatie is afgestempeld en opgebouwd, de kraan volledig elektrisch in te zetten.

 

Hiermee wordt de CO2 uitstoot van de hijswerkzaamheden aanzienlijk verminderd. De onderwagens van deze kranen beschikken over motoren met ad blue diesel techniek, om ook de uitstoot tijdens het aan- en afvoeren van de kranen zo veel mogelijk te beperken.

Op naar de toekomst

Natuurlijk zijn we er als land nog lang niet als het gaat om de weg naar een duurzame toekomst. Toch werkt Wagenborg Nedlift er als bedrijf hard aan om ook haar steentje bij te dragen. Naast elektrisch in te zetten mobiele torenkranen beschikt Wagenborg Nedlift bijvoorbeeld over elektrische compactkranen, ideaal voor het uitvoeren van werkzaamheden op krappe locaties of zelfs binnen. Daarnaast is onlangs de bestelling geplaatst voor nog een nieuwe elektrische compactkraan, vier elektrische heftrucks en drie zware autolaadkranen met elektrisch bedienbare kranen (waarvan het onderstel is voorzien van een schone euro 6 motor).

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Wilt u de uitstoot door uw (bouw)project ook beperken door te kiezen voor elektrisch in te zetten mobiele torenkranen/materieel van Wagenborg Nedlift voor uw werkzaamheden? Neem dan contact met ons op om te kijken wat wij voor u en uw project kunnen betekenen.

 

Wagenborg Nedlift: dé ideale partner voor de bouwprojecten van nu én van de toekomst.

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact