Duurzame mijlpaal: het nieuwe computergestuurde vijzelsysteem!
12 maart 2021

Duurzame mijlpaal: het nieuwe computergestuurde vijzelsysteem!

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift een nieuw computergestuurd vijzelsysteem in gebruik genomen, bestaande uit vier klimvijzelboxen met een capaciteit van 600 ton per stuk. Met het nieuwe vijzelsysteem kunnen objecten tot maximaal 2400 ton omhoog of omlaag gebracht worden.

Ontwikkeling in eigen huis

Wagenborg Engineering, hét expertisecentrum van Wagenborg Nedlift op het gebied van zwaar transport en hijsengineering, nam de ontwikkeling en constructie van het nieuwe vijzelsysteem zelf ter hand.

 

De verkrijgbare standaardsystemen voldeden onvoldoende aan de eisen van Nedlift’s vijzelspecialisten op gebied van veiligheid en duurzaamheid.  

Nauwkeurig, veilig en duurzaam

Het nieuwe systeem lijkt op traditionele vijzelsystemen die al jaren verkrijgbaar zijn, maar niets is minder waar. De vijzels zitten vol met nieuwe technische snufjes waarmee een vijzeloperatie zeer nauwkeurig, veilig en duurzaam kan worden uitgevoerd, zoals:

  • ingebouwde verplaatsingsmeting en druksensoren, zodat de vijzels 100% simultaan bewegen met minimale marge. De krachten op het object blijven zo optimaal verdeeld.

  • automatisch hydraulisch regelventiel, waardoor het laten zakken van het object op een veilige en uiterst gecontroleerde manier plaatsvindt.

Bamboe vijzelbalken

Het vijzelsysteem is ontworpen op het gebruik van bamboe vijzelbalken en maakt optimaal gebruik van de sterkte van deze balken.

 

Zo hoeven er per ‘slag’ minder balken gebruikt te worden dan tot nu toe gebruikelijk was. Hierdoor vermindert het aantal handelingen en daarmee de fysieke belasting voor medewerkers.

Elektrische powerpacks

De aansturing van de nieuwe vijzels vindt plaats met behulp van multifunctioneel ontworpen hydraulische powerpacks. Met deze powerpacks kunnen niet alleen de klimvijzels aangestuurd worden maar ook tal van andere hydraulische toepassingen, zoals een sledesysteem of strandjacks.

 

De powerpacks worden aangedreven door middel van elektromotoren. Zo wordt er stil en schoon gewerkt! Is er op de bouwplaats onvoldoende vermogen beschikbaar? De elektrische powerpacks zijn voorzien van dubbele elektromotoren en pompen waarmee ook op halve kracht gewerkt kan worden.

Veilige uitvoering

Met de radiografische afstandsbediening kiest de operator een goede positie met voldoende overzicht over de werkzaamheden om de vijzeloperatie veilig uit te voeren. Via het display controleert hij de complete operatie tot op de millimeter nauwkeurig.

Een duurzame en veilige aanwinst dus, dit nieuwe computergestuurde vijzelsysteem!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact