Wagenborg Nedlift bewust onderweg met ‘Road To Success’!
16 juli 2021

Wagenborg Nedlift bewust onderweg met ‘Road To Success’!

Het behalen van het in 2016 in Parijs getekende VN-klimaatakkoord is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Iedereen kan en moet zijn of haar steentje hieraan bijdragen. Zo ook Wagenborg. Daarom werkt Wagenborg hard aan de duurzaamheidsstrategie die is opgesteld en waarin concrete doelen zijn opgenomen. In dit kader is Wagenborg Nedlift gestart met de pilot ‘Road to Success’, in samenwerking met Route42.

Onnodige uitstoot reduceren tot een minimum

De pilot ‘Road to Success’ is erop gericht om onnodige uitstoot onderweg tot een minimum te beperken. Tijdens deze 6 maanden durende pilot worden maandelijks verschillende uitstoot-factoren in kaart gebracht, zoals optrekken, stationair draaien, uitrollen en het gebruiken van cruise-control. De door Wagenborg Nedlift aangestelde chauffeurscoach evalueert de maandelijkse uitkomsten en koppelt deze terug aan de deelnemende chauffeurs. Op deze manier wordt het rijgedrag van de chauffeurs verder geoptimaliseerd en leren ze om zo bewust en zuinig mogelijk te rijden. Kortom, een leerzaam coachingsprogramma met een positief doel: nóg bewuster en zuiniger op pad!

Uitstoot terugdringen op meerdere fronten

Niet alleen onze medewerkers spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van uitstoot. Ook de keuze voor nieuw materieel is hierin bepalend. Daarom heeft Wagenborg Nedlift recentelijk een optie genomen op maar liefst 25 nieuwe Liebherr machines in de periode van 2021 tot en met 2025. Deze machines zijn voorzien van schone Stage V motoren. Hiermee wordt een significante vermindering van uitstoot gerealiseerd. Meer lezen? Klik dan hier.  

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact