Partnership Breman Machinery B.V. en Wagenborg Nedlift

Partnership Breman Machinery B.V. en Wagenborg Nedlift

Een waardevolle toevoeging aan de supply chain - Sinds jaar en dag is Wagenborg Nedlift partner van Breman Machinery B.V. in Genemuiden voor het transporteren van hun eindproducten. Een stabiele samenwerking die dit najaar in een nieuw daglicht is komen te staan: Breman Machinery B.V. fabriceert het nieuwe ‘modular support system’ van Wagenborg Nedlift. Wij gingen, samen met Michel de Jong (senior projectleider Wagenborg Nedlift) in gesprek met Henk Breman (directeur Breman Machinery B.V.) en Sander Brouwer (General Manager Construction).
mobiele kraan Wagenborg Nedlift

Worden jullie eindproducten veelal via het water vervoerd?

“Klopt”, beaamt Henk Breman. “Onze producten worden hier bij onze fabriek geladen en gaan verder via het water. Ze worden vaak overgeladen in Amsterdam of Rotterdam en gaan vanuit daar de hele wereld over. Maar we brengen ook vaak de ‘bouwstenen’ van een product naar IJmuiden, waar we deze dan tot een groter geheel assembleren, waarna het per ponton of schip vertrekt. Niet alleen het transport is in dit laatste geval belangrijk, je bent ook logistiek-technisch en product technisch planmatig bezig. Hierin zijn we steeds afhankelijk van de totale supply chain: hoe beter alle schakels in de totale keten op elkaar zijn afgestemd, hoe efficiënter we kunnen werken en hoe concreter en transparanter wij onze producten en diensten aan onze klanten kunnen aanbieden”, legt Henk Breman uit.

Voor de deur hier bij Breman moeten alle eindproducten die via het water vervoerd worden de dijk oversteken. Dit lijkt niet erg praktisch.

“Alle eindproducten die verder vervoerd worden over het water moeten inderdaad deze zogenoemde ‘hobbel’ over. Dit vormt een extra uitdaging tijdens transportwerkzaamheden, maar toch lukt het in de praktijk goed, mede dankzij de samenwerking met Wagenborg Nedlift, om onze eindproducten over de dijk te krijgen. Hoe groot en zwaar de producten ook zijn, het lukt iedere keer zonder problemen”, aldus Henk Breman. “Toch zijn er wel een aantal struikelblokken voor wat betreft het transport welke we inmiddels hebben opgepakt en opgelost. Zo hebben we de kade verzwaard en hebben we de dijkopgang verbreed”, voegt Sander Brouwer toe. “In deze trajecten heeft Wagenborg Nedlift een adviserende rol gespeeld, omdat Wagenborg de situatie hier heel goed kent”. Henk Breman voegt hier lachend aan toe: ‘Michel kent hier zelfs de hellinghoeken!”.

“Dat klopt”, beaamt Michel de Jong. “Maar toch bekijken we de situatie voorafgaand aan ieder project weer opnieuw, omdat ieder object weer anders is. Hierin moeten we scherp blijven”.

SPMT
SPMT transport

Hoe zien jullie Wagenborg Nedlift als partner voor zwaar transport en hijswerk?

“Wat we in ieder geval erg waarderen is het hebben van één vaste contactpersoon, in ons geval Michel. Dat geeft verbinding en een band en schakelt heel snel. Daarnaast is Wagenborg een betrouwbare en eerlijke partij. Afspraak is afspraak. Duidelijk en transparant”, antwoord Brouwer. “En omdat Michel de situatie hier zo goed kent, weten we ook dat we niet voor verrassingen komen te staan”, voegt Breman toe.

Sinds kort is Breman Machinery B.V. gestart met het bouwen van het modular support system van Wagenborg Nedlift. Waar ligt voor jullie de uitdaging in dit project?

“Het gaat bij het fabriceren van het modular support system niet om massa of volume maar met name om kleine onderdelen. Hier komen heel mooi de kerncompetenties van Breman Machinery B.V. tot uitdrukking. Heel precies werken, nauwkeurig lassen en bewerken en netjes conserveren. Daar zijn we goed in en dit alles kunnen wij onder één dak. We hebben het hele proces zelf in handen.”

Modular Support System Wagenborg Nedlift

Met de start van de productie van het modular support system is Wagenborg Nedlift naast leverancier ook klant. Is daarmee de samenwerking veranderd?

“Het draagt zeker bij aan een nog transparantere samenwerking tussen Wagenborg en Breman Machinery B.V.”, reageert Breman. “Hiermee kom ik toch weer terug op het belang van een sterke en transparante samenwerking en het soepel op elkaar ingespeeld zijn. Samen zijn we dan ook een sterk onderdeel van de supply chain en dat wordt steeds belangrijker!”. 

Over Breman Machinery B.V.

Breman Machinery B.V. is expert in het uiterst precies fabriceren van onderdelen, of het nu gaat om eenvoudige constructies of complexe werktuigen van extreme afmetingen. Breman Machinery B.V. werkt onder andere voor olie- en gasbedrijven, werktuigbouwkundigen, ruimtevaart- en industriële bedrijven in binnen- en buitenland. Met haar team van maar liefst 130 ervaren medewerkers wijst zij geen enkele uitdaging af.

Eén van de belangrijkste standaarden van Breman Machinery B.V. is kwaliteit. Daarom is Breman Machinery B.V. dan ook gecertificeerd volgens ISO9001, ISO3834-2, EN1090-1 en VCA**.

 

www.breman-machinery.com

Breman Machinery

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact