Nieuw: het modular support system van Wagenborg Nedlift!
14 januari 2020

Nieuw: het modular support system van Wagenborg Nedlift!

De komende jaren zal groot onderhoud worden gepleegd aan zowel de infrastructuur in Nederland alsook in Duitsland. Het gaat hierbij om het vervangen van een groot aantal bruggen, sluizen, waterkeringen en tunnels. Wagenborg biedt haar klanten een breed scala aan slimme oplossingen bij het transport van grote, zware delen. Om nog creatiever te werk te kunnen gaan introduceert Wagenborg Nedlift haar nieuwe ‘modular support system’.

Ultrasterk, koppelbaar en universeel inzetbaar

Afgelopen najaar is gestart met het fabriceren van het nieuwe ‘modular support system’. Een ideale en unieke aanwinst die voor een groot aantal projecten van Wagenborg Nedlift en haar klanten voordeel zal gaan opleveren. Dit hagelnieuwe type materieel wordt gefabriceerd door Breman Machinery B.V. in Genemuiden, een Lloyd’s Approved Manufacturer. Het systeem is ultrasterk, modulair (koppelbaar), makkelijk op te bouwen en universeel inzetbaar. Het biedt uitkomst bij bijvoorbeeld het inrijden en invaren van grote bruggen. Ook kan het systeem (of delen ervan) ingezet worden als schuinstelling, ondersteuning of als portaal met daarop gantry-balken en strandjacks.

Meccano

Thijs Nieuwenhuis, hoofd engineering van Wagenborg Engineering legt uit: “je zou het ‘modular support system’ kunnen zien als een nieuwe doos met Meccano-onderdelen. Het systeem is eenvoudig te koppelen met ander materieel, zoals gantry balken, modulaire aslijnen etc.”. Het systeem wordt ontwikkeld om grotendeels voorgeassembleerd aangeleverd te worden. Op de bouwplaats zelf worden de delen gekoppeld met behulp van een aantal pennen. Eenvoudig, tijdbesparend en bovendien veilig!

Modular Support System

Veiligheid gewaarborgd

Het systeem is volledig volgens de strikte Eurocode en Lloyd’s normen geëngineerd en gefabriceerd. Voor fabricage zijn uitsluitend materialen gebruikt van Lloyd’s approved leveranciers. Doordat het systeem kwalitatief gezien hoogwaardig is (minimale afwijkingen), kan het ingezet worden voor zowel onshore als offshore toepassingen. Een belangrijke toegevoegde waarde voor de projecten van onze klanten.

  • Veilig, stabiel, sterk en makkelijk op te bouwen

  • 100% modulair samen te stellen in diverse configuraties en groottes

  • Te plaatsen op SPMT, sledesysteem, op ponton en grondniveau

  • Capaciteit: 1.000 ton per toren

  • Lloyd’s gecertificeerd

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact