2 x 500 tonners in actie in Assmannshausen
07 september 2021

2 x 500 tonners in actie in Assmannshausen

Vlak bij het oude station in het pittoreske Assmannshausen (Duitsland) hebben de experts van Wagenborg Nedlift een 150 ton zwaar element van een voetgangerstunnel geplaatst. Om dit prefab element vakkundig te plaatsen, zijn twee 500 tons mobiele kranen ingezet.

Puzzelen op de vierkante centimeter

De voetgangerstunnel loopt onder de spoorbaan door bij het traject tussen Rüdesheim en Koblenz, parallel aan de B42 en de Rijn. Deze spoorbaan loopt rechtstreeks door Assmannshausen heen, waardoor de opstelplaats voor de mobiele kranen zeer beperkt was qua ruimte. Het bereiken van de bouwplaats (het manoeuvreren tussen de karakteristieke huisjes door) vroeg eveneens om de nodige stuurkunsten. Ook het opbouwen van de kranen vormde uitdaging: de kranen konden alleen na elkaar opgebouwd worden en de tweede kraan kon alleen opgebouwd worden met behulp met behulp van de eerste kraan. Kortom: een interessante puzzel op de vierkante centimeter.  

Een strakke planning en een uitstekende uitvoering

Om de spoorbaansperring zo kort mogelijk te laten duren, is ervoor gekozen een ruim 9 meter lang prefab element te plaatsen op het gedeelte dat direct onder het spoort komt. In een later stadium worden beide uiteinden gepositioneerd. Dankzij een goede onderlinge samenwerking zijn de werkzaamheden uitstekend en naar volle tevredenheid van alle betrokkenen uitgevoerd.

Meer nieuws:

05 februari 2024 Duurzame wereldprimeur voor Wagenborg

Op 12 januari 2024 heeft Wagenborg Nedlift via Blue Sky Equipment BV (importeur) overeenstemming bereikt met het Chinese XCMG over de levering van ’s werelds eerste hybride 60 tons mobiele telescoopkraan.

Lees meer

12 december 2023 Road Trip Zero Emission team

Hijswerkzaamheden op een bouwplaats emissievrij uitvoeren? Ook bij piekbelasting? Of als er geen stroomvoorziening is? Het kan allemaal. Hoe precies? Pim Bontjer, Salesmanager bij Wagenborg Nedlift en Ben Meems, Salesengineer bij Hybrid Power Units, geven uitleg.

Lees meer

28 augustus 2023 Uitbreiding Liebherr vloot bij Wagenborg Nedlift

Het investeringsprogramma van Wagenborg Nedlift ligt goed op stoom: begin deze maand reed een nieuwe Liebherr LTM1150-5.3 de werf op. En vorige week werd bekend dat er nóg eens vijf nieuwe kranen zijn besteld.

Lees meer

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact