ABIT-tool: via weg en water
22 juli 2021

ABIT-tool: via weg en water

Wagenborg Nedlift heeft voor Breman Machinery B.V. uit Genemuiden sinds jaar en dag al diverse uiteenlopende projecten mogen uitvoeren, de één nog unieker dan de andere. Dit keer kreeg Wagenborg de eer een zogenoemde ABIT tool te wegen, te hijsen en te transporteren via weg en water.

ABIT-tool: ATP and Boatlanding Installation Tool

“Een ABIT-tool wordt gebruikt in de offshore windindustrie om een Boat Landing en een Airtight Platform op een veilige en juiste manier te installeren“, aldus Harald van Dieren, Project Manager bij Breman Machinery B.V. “De tool zal worden ingezet op een windpark in de Noordzee, waar in totaal 140 monopiles geplaatst zullen worden in 2021 en 2022“.“, aldus Harald van Dieren.

Service van A tot Z

Wagenborg Nedlift is ingeschakeld om de ABIT-tool voorafgaand aan de transportwerkzaamheden te wegen en het zwaartepunt te bepalen. Ook het lokale transport vanuit de assemblagehal tot de industriekade bij Genemuiden met inzet van SPMT‘s en het aan boord hijsen van de tool in een binnenvaartschip is uitgevoerd door Wagenborg. Voor de hijswerkzaamheden zijn twee 500-tons mobiele kranen ingezet.

 

Tot slot heeft Wagenborg de tool via het water naar de kade bij de Maasvlakte gevaren. Door de indrukwekkende hoogte van de tool (maar liefst 19,5 meter) is gekozen voor de zogenoemde ‘staande mastenroute‘, dwars door Amsterdam.

 

Kortom: een indrukwekkend transport en wederom een mooie samenwerking tussen Wagenborg Nedlift en Breman Machinery B.V.

 

www.breman-machinery.comwww.wagenborgnedlift.nl  

 

Bekijk hier de projectfoto's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact