Combi-hijswerk voor combi-brug in Essen
07 juli 2022

Combi-hijswerk voor combi-brug in Essen

Onlangs is er een nieuwe brug geplaatst over de Emscher naar het Emscherinsel in Essen-Karnap (Duitsland). En niet zomaar een brug: behalve fiets- en voetgangersbrug is dit ook een leidingbrug. Een handige combi-brug dus! De bruggenspecialisten van Wagenborg Nedlift kwamen ter plaatse voor de installatie.

70 meter lang

Op beide oevers van de Emscher stelde het bruggenteam een mobiele kraan op om de brugdelen van de ca. 70 meter lange nieuwe combi-brug te hijsen.

 

Aan de ene kant, op het Emscherinsel, stond een 300 tonner gereed om het brugdeel aan de zuidzijde te plaatsen.

Beperkte ruimte

De grootste uitdaging lag aan de noordzijde, waar zeer beperkt ruimte was om de benodigde 500 tonner op te stellen. Bovendien was er op korte afstand een hoogspanningsverbinding waarbij voorzichtigheid geboden was. In overleg met de netbeheerder en opdrachtgever werd deze opstellocatie goedgekeurd.

 

Al met al uitdagende omstandigheden om de 500 tonner met 180 ton ballast en 48 meter beweegbare jib op te bouwen en de hijswerkzaamheden veilig uit te voeren.

Combi-werk

Met behulp van SPMTs zijn de aanbruggen getransporteerd en geplaatst door de kranen op beide oeverzijden. De 500 tonner nam vervolgens het plaatsen van de middendelen voor zijn rekening, daarbij geassisteerd door de 300 tonner met werkbak.

Dankzij de zorgvuldige voorbereiding van het bruggenteam en de prima samenwerking en communicatie met alle betrokkenen verliep de uitvoering op rolletjes en naar tevredenheid van de opdrachtgever!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact