Derde spoordek in Haren geplaatst
12 maart 2019

Derde spoordek in Haren geplaatst

Terwijl de meeste mensen op één oor lagen waren de manschappen van Wagenborg Nedlift en hoofdaannemer Gebr. Reimert medio februari druk in touw om het derde spoordek te plaatsen voor het project ‘Station Haren verbindt’.

Twee enorme mobiele kranen met een hijscapaciteit van 500 ton elk werden gemobiliseerd naar Haren om het ca. 175 ton zware spoordek op fundatie te hijsen. Aan deze tandemlift operatie was de nodige engineering, voorbereiding en overleg vooraf gegaan. De opstelposities voor de kranen werden voorbereid en in samenwerking met Gebr. Reimert werd een 'brugconstructie' ontwikkeld en aangebracht om veilig de kranen op af te kunnen stempelen. Om het dek veilig te kunnen hijsen werden stalen balken onder het dek geplaatst, waaraan de stroppen voor het hijsen bevestigd konden worden.

In goed samenspel manoeuvreerden de machinisten van de twee grote kranen het dek op fundatie. Een mooi staaltje vakmanschap en samenwerking!

 

Meer weten over project ‘Station Haren verbindt’, dat wordt uitgevoerd in opdracht van ProRail? Check dan https://www.prorail.nl/tunnel-station-haren.

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact