Installaties voor nieuwe babyvoedingsfabriek geplaatst
13 december 2018

Installaties voor nieuwe babyvoedingsfabriek geplaatst

In het Brabantse Haps verrijst een ultramoderne fabriek voor de productie van babyvoeding om te voldoen aan de sterk groeiende en wereldwijde vraag naar gespecialiseerde babyvoeding. De nieuwe fabriek is voorzien van de nieuwste technologieën, waarmee zeer energie-efficiënt geproduceerd kan worden.

Specialistische procesinstallaties

Aan Wagenborg Nedlift de taak om de specialistische procesinstallaties goed en veilig in de fabriek te installeren. Geen sinecure, gezien de grote hoeveelheid procesdelen, complexiteit van het gebouw en de bijzondere afmetingen en vormen van de te hijsen delen. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom werden de specialisten van Wagenborg Nedlift al in een vroeg stadium betrokken bij het project. In nauw overleg met betrokken partijen werden uitvoeringsplannen, hijstekeningen en veiligheidsanalyses van de hijs- en montageactiviteiten opgesteld, waarna de daadwerkelijke hijs- en montagewerkzaamheden konden beginnen. In een aantal fases werden in totaal zo’n 200(!) onderdelen met behulp van mobiele kranen en andere hijs- en transporttechnieken in de fabriek geïnstalleerd. Daarbij vonden verschillende uitdagende hijsoperaties plaats door het dak, waarbij onder andere conisch vormgegeven items met behulp van een 700 tons mobiele kraan met beweegbare jib werden ingehesen. En werden heaters met een gewicht tot 40 ton via de wand op 26 meter hoogte naar binnen gebracht met behulp van hydraulische hefportalen, vijzels, transportrollers en een hovercraft luchtkussen-systeem. 

In goede samenwerking met alle op locatie betrokken partijen konden de werkzaamheden veilig en volgens planning worden uitgevoerd. Het resultaat: waardering van onze klant en diens opdrachtgever.  Een mooi staaltje vakwerk!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact