Met minikranen meer mans
09 april 2021

Met minikranen meer mans

Dat het team montagespecialisten van Wagenborg Nedlift de mogelijkheden van minikranen maximaal benut bleek onlangs weer in Löningen, Duitsland.

Beperkte ruimte

Een frisdrankfabriek aldaar breidde de productiecapaciteit uit en voor dat doel moesten ook een drietal nieuwe tanks geplaatst worden in het procesgebouw, waar zeer beperkte ruimte was om te manoeuvreren. Het bedrijf dat de installaties voor het uitbreidingsproject verzorgde besloot daarom de specialisten van Wagenborg Nedlift in te schakelen.

Kleine krachtpatser

Nadat het team de situatie ter plaatse nauwkeurig in kaart had gebracht werd het plan van aanpak nader uitgewerkt. De tanks werden met behulp van kleine rolvoertuigen horizontaal naar binnen gebracht in het procesgebouw. Aldaar stond Wagenborg Nedlift’s sterkste minikraan, de Hoeflon C30e, paraat.

 

Behoedzaam tilde de C30e de tanks in verticale positie en zette deze op de fundatie. Met maar 10 cm ruimte tussen de bovenkant van de kraan en het dak van het gebouw was dat een precisieklusje voor de operator!

De opdrachtgever was meer dan tevreden over de aanpak en uitvoering. Bij een volgend project weet hij de Wagenborg Nedlift montagespecialisten dan ook zeker weer te vinden!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact