Metamorfose van de EDT Protea
18 februari 2021

Metamorfose van de EDT Protea

Afgelopen week kwamen de manschappen van Wagenborg Nedlift, Wagenborg Stevedoring en Wagenborg Agencies gezamenlijk in actie bij het ombouwproject van survey vessel EDT Protea. Dit schip wordt omgebouwd naar een walk-to-work vessel ten behoeve van de offshore sector in de Noordzee.

Ruimte maken

Het schip zal worden voorzien van een Safeway Seagull® motion compensated gangway. De op het dek aanwezige knuckle boom kraan moet daarom plaats maken.

 

Het team van Wagenborg werd ingeschakeld om het hijs- en transportwerk van de knuckle boom kraan uit te voeren en de opslag te verzorgen.

Krachtpatsers in actie

Voor het hijsen van de 135 ton zware kraan zijn Wagenborg Nedlift’s nieuwe 450 tonner Liebherr LTM 1450 en de 500 tonner Demag AC-500 ingezet.

 

Het lokale transport op het haventerrein van Wagenborg Stevedoring in Eemshaven naar de tijdelijke opslag aldaar is uitgevoerd met 2 x 12 lijnen SPMT. De transportspecialisten kozen voor deze trailerconfiguratie in verband met het hoge zwaartepunt door de nog aanwezige draadhaspel van 30 ton.

 

De multifunctionele Palfinger 92tm kniktelescoopkraan werd ingezet ter assistentie bij de hijswerkzaamheden én als hoogwerker.  

 

Na aankomst op de tijdelijke opslaglocatie zijn beide mobiele kranen nogmaals opgesteld om de knuckle boom kraan van de SPMT's te lossen.

 

Meer informatie over het project EDT Protea:

https://www.edtoffshore.com/en/news/edt-protea-enters-walk-to-work-arena

Bekijk hier de projectfoto's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact