Mini en maxi samen in actie
08 januari 2021

Mini en maxi samen in actie

Het nieuwe CIP gebouw bij Friesland Campina in Gerkesklooster wordt ingebouwd tussen bestaande gebouwen en leidingbruggen. De beschikbare ruimte en hijshoogte om de prefab wanden voor het nieuwe gebouw te plaatsen is daardoor erg beperkt. Een mooie uitdaging voor de hijsspecialisten van Wagenborg Nedlift!

Inventieve oplossing

Een groot deel van de wanden (tot ca 12 ton per stuk) kon met de 300 tons mobiele kraan, opgesteld aan de buitenzijde van het gebouw, op fundatie worden gezet. Maar het plaatsen van wanden onder de leidingbruggen ging op die manier niet lukken. Daarop bedacht het Wagenborg Nedlift team een inventieve oplossing waarbij de Palfinger minikraan een uitkomst bleek.

Mini en maxi

Eerst werd de minikraan op de werklocatie tussen de gebouwen neergezet met behulp van de 300 tonner. Eenmaal daar opgesteld kon het samenspel van mini en maxi beginnen. De 300 tonner hees een prefabdeel naar binnen, waarna de minikraan deze overpakte en onder de leidingbrug op fundatie manoeuvreerde. Met minder dan 50 centimeter hijshoogte was dat een precisieklus bij uitstek voor de machinist!

Veilig en efficiënt

Door deze inventieve én efficiënte oplossing konden de prefab wanden veilig en binnen de gestelde tijdsplanning geplaatst worden, tot tevredenheid van de opdrachtgever.

 

Een mooie prestatie van het Wagenborg Nedlift team!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact