Nieuwkomers voor Nedlift
16 december 2021

Nieuwkomers voor Nedlift

December is de feestmaand, ook bij Wagenborg Nedlift! Er werden in de afgelopen weken maar liefst drie nieuwe Liebherr kranen afgeleverd bij de vestigingen in Groningen, Hengelo en het Duitse Hörstel.

150 tons mobiele kraan LTM1150-5.3

Allereerst rolde de LTM 1150-5.3, het nieuwste Liebherr model in de 150 tons klasse, het werfterrein in Hörstel op. Een veelzijdige machine, voorzien van een maar liefst 66 meter lang mast. In deze configuratie heeft de kraan een hijscapaciteit van ruim 9 ton. Ideaal voor zwaarder hijswerk op grote hoogte, waarmee deze nieuwkomer de concurrentie met modellen in de 200 tons klasse aankan! De 5-assige 150 tonner is net als de overige nieuwe types van Liebherr voorzien van een Stage V motor, waarmee een significante vermindering van uitstoot wordt gerealiseerd.

 

Ook beschikt de nieuwe kraan over VarioBase®, variabele afstempeling waarmee veilig hijsen op elke opstellocatie mogelijk is. Met behulp van de ECOmode en ECOdrive worden zowel geluidsoverlast als brandstofverbruik beperkt.

Mobiele torenkraan 3-asser MK73-3.1

De tweede nieuwkomer is een mobiele torenkraan van het type MK73-3.1, een tweelingbroertje van de in augustus afgeleverde MK73. Deze 3-asser is een zeer compacte en wendbare mobiele torenkraan en daarom bijzonder geschikt voor krappe bouwplaatsen en locaties in binnensteden.

 

Een snel inzetbare en handige aanwinst voor Wagenborg Nedlift, die bovendien elektrisch in te zetten is. Zo kunnen hijswerkzaamheden op de bouwlocatie emissieloos en zonder geluidshinder worden uitgevoerd.

Mobiele torenkraan 4-asser MK88-4.1

In de categorie mobiele torenkranen werd er nóg een nieuweling toegevoegd aan de Wagenborg Nedlift vloot: de MK88-4.1. Deze sterke en veelzijdige 4-asser is eveneens prima geschikt voor een krappe bouwlocatie of openbaar terrein, dankzij de compacte afmeting en variabele afstempelmogelijkheden.

 

Qua duurzaamheid blijft ook deze MK88-4.1 niet achter: de kraan is voorzien van diverse mogelijkheden voor elektrische en daarmee emissieloze en nagenoeg geluidloze inzet.

Duurzaam investeringsprogramma

De levering van deze drie Liebherr nieuwkomers is onderdeel van een meerjarig investeringsprogramma waarbij Wagenborg Nedlift en Liebherr gezamenlijk inzetten op verduurzaming.

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact