Onderhoud en uitbreiding bij Delamine Delfzijl
28 oktober 2022

Onderhoud en uitbreiding bij Delamine Delfzijl

De productiefaciliteit van Delamine Delfzijl onderging onlangs een onderhoudsbeurt waarbij meteen een flinke uitbreiding van de productiecapaciteit werd gerealiseerd.

Uitbreiding

Voor de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden van de bestaande installatie werden vier mobiele kranen ingezet. Tegelijkertijd werd er druk gebouwd aan een uitbreidingsproject: het HAM project. Hiervoor moest een nieuwe destillatiekolom geplaatst worden. Een kolfje naar de hand van de hijsspecialisten van Wagenborg Nedlift, die al sinds jaar en dag op Chemiepark Delfzijl actief zijn.

Goede voorbereiding…

Een destillatiekolom met een gewicht van 16,8 ton, een diameter van 3.500 mm en lengte van 14.500 mm in een installatie plaatsen vraagt voorbereiding en dat was dan ook het startpunt voor de Wagenborg Nedlift projectmanagers en engineers. Ze stelden een gedegen uitvoeringsplan op in samenwerking met alle betrokken contractors. De hijsoperatie van de nieuwe kolom werd in een nauwkeurig stappenplan uitgewerkt door de engineers.

 

Het betrof hier de inzet van een mobiele kraan uit de 200 tons klasse. De uiteindelijke hijswerkzaamheden zijn, vanwege beschikbaarheidsredenen, uitgevoerd met een 500 tons mobiele kraan.

Vakkundig manoeuvreren

Om de nieuwe kolom van horizontale naar verticale positie te brengen werd een tweede kraan ingezet.

 

Nadat de kolom in verticale positie was gebracht was het de beurt aan de machinist van de 500 tonner om de destillatiekolom vakkundig in de nieuwgebouwde installatie te manoeuvreren.

 

 

Prima vakmanschap en teamwork van alle betrokkenen!

Bekijk hier de projectfoto's!

Delamine

Delamine is een gemeenschappelijke onderneming van het in Nederland gevestigde Nouryon en het Japanse Tosoh Corporation. Deze gemeenschappelijke onderneming produceert ethyleenamines in haar eigen productie-installatie in Delfzijl. Deze halffabrikaten dienen als grondstof voor tal van producten in allerlei markten. De productiefaciliteit in Delfzijl is al sinds 1978 in gebruik.

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact