Template op transport
03 september 2020

Template op transport

Het offshore windpark Saint-Brieuc wordt gebouwd in de baai van Saint-Brieuc in Bretagne, 16,3 kilometer uit de Franse kust. Na voltooiing zal het windpark jaarlijks 1.820 GWh produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 835.000 inwoners. De installatiewerkzaamheden duren enkele maanden en lopen door tot 2022. Het windpark zal in 2023 volledig in gebruik worden genomen.

Template fundering

Van Oord Offshore Wind plaatst de funderingen bij het St. Brieuc Offshore Windpark. Hiervoor is op de werf van Breman Machinery in IJmuiden een Pre Piling Template constructie gebouwd. Voor de transport- en hijswerkzaamheden zijn de transport- en hijsspecialisten van Wagenborg Nedlift ingeschakeld.

Modular Support System

Het team van Wagenborg Nedlift begon met het leveren en monteren van een tijdelijke ondersteuningsconstructie met behulp van het nieuwe Modular Support System, dat eenvoudig in veel verschillende configuraties kan worden opgebouwd. Naast de kraanwerkzaamheden met de 400 tons rupskraan Liebherr LR-1400 en mobiele telescoopkranen werden diverse transporten met SPMT's uitgevoerd.

Loadout operatie

Op zaterdag 15 augustus is de loadout van de complete template uitgevoerd. Een vlotte operatie dankzij de prima samenwerking tussen alle betrokken partijen. Een positieve en enthousiaste instelling, goede communicatie en lekker zonnig weer: het maakt het werk allemaal zo veel makkelijker én leuker!

Bekijk hier de projectfilm en foto's!

Productie: NorthC Media / Breman Offshore

Foto's: Bart Bruggeling

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact