Wagenborg Nedlift en Wagenborg GmbH behalen certificaat trede 3 Safety Culture Ladder
26 januari 2022

Wagenborg Nedlift en Wagenborg GmbH behalen certificaat trede 3 Safety Culture Ladder

We zijn trots op onze recente certificering voor trede 3 van de Safety Culture Ladder in het werkgebied: ‘Het uitvoeren van horizontaal, verticaal en speciaal transport met bijbehorende montage, engineering en projectmanagement’.

Wij werken continu aan het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en onze veiligheidscultuur. Ons doel: nul ongevallen. Ons motto: ‘Iedereen veilig naar huis aan het eind van de werkdag, elke dag!’.

 

We melden, onderzoeken, evalueren en zorgen voor een terugkoppeling op deze meldingen en (bijna) incidenten. Daarnaast bevorderen we het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in alle lagen van de organisatie.

 

 

“De toekomst van veiligheid zit veel meer in gedrag en cultuur, dan alleen in regels en voorschriften.” 

Bertwill Mulder – manager HSEQ

Veilig werken stimuleren met Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder is een instrument om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag te meten in een organisatie. Het doel is om veilig werken te stimuleren bij bedrijven en hun leveranciers. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn, hoe hoger de toegekende trede op de ladder.

“Wir haben ein Sicherheitsbratwurst!”

De afdeling HSEQ van Wagenborg Nedlift zette actief in op het verhogen van veiligheidsbewustzijn. Denk aan de posteractie ‘Goed gedaan of goed gegaan?’ of de prijsvraag voor het beste verbetervoorstel. Maar ook aan de veiligheids-BBQ, de Veiligheidsbraadworst (in Duitsland) en de Veiligheidssnacks die we op initiatief van de Regio Managers organiseerden. Allen bedoeld om verbetervoorstellen boven tafel te krijgen en het thema ‘veiligheid’ op een informele en laagdrempelige manier bespreekbaar te maken.

Highlights uit het rapport

De auditoren van Aboma hebben de sterke punten van Wagenborg Nedlift en Wagenborg GmbH uitgelicht in het rapport. En daar zijn we trots op!

  • Kenmerkend voor alle vestigingen: een open cultuur en aandacht voor elkaar. Er wordt veel waarde gehecht aan de thuissituatie en aan een goede werk-privé balans.

  • We hebben zelfstandig opererende medewerkers met passie voor het werk. Ze zijn trots op het bedrijf en het materieel. Ook dragen ze ideeën en oplossingen aan om de veiligheid te verbeteren.

  • Directie & management zijn zeer betrokken bij de uitvoering. Lijnen binnen de organisatie zijn kort.

  • Er is een goede onboarding (opleiding en introductie) van nieuwe medewerkers.

  • We bieden volop (interne) doorgroeimogelijkheden en een effectief opleidingstraject.

Steeds meer opdrachtgevers vinden de SCL-certificering belangrijk, en datzelfde geldt voor ons. Daarom zitten we niet stil na het behalen van het SCL-certificaat. Onze speerpunten voor de komende jaren blijven: “nul ongevallen” en “Iedereen veilig naar huis aan het eind van de werkdag, elke dag!”.

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact