‘Wereldreis’ van Wijhe naar Woerden
12 februari 2021

‘Wereldreis’ van Wijhe naar Woerden

Vorige week was er een wel heel speciaal transport te zien in Woerden. Het brugdek voor de nieuwe Kwakelbrug over de Oude Rijn werd naar zijn bestemming getransporteerd.

Vele obstakels

Niks bijzonders zou je denken, maar dat is toch niet helemaal waar. Het brugdek was namelijk 10.5  breed en 15 meter lang en woog ruim 34 ton. En met 10.5 meter breed door de straten rijden is een uitdaging: er zijn vele obstakels zoals lantaarns, verkeersborden en bomen.

Verticaal transport

Daarom bedachten de transportspecialisten van Wagenborg Nedlift een slimme oplossing: transport van het brugdek in verticale positie. Zo werd voorkomen dat op de routes uitgebreide verkeersmaatregelen nodig waren en bleven bomen gespaard. Een duurzame én efficiënte oplossing dus!

Stevig geborgd

Een brugdek van 11 meter hoog rechtopstaand verplaatsen heeft nog wel enige technische uitdaging. Om het brugdek veilig in z’n verticale positie te houden tijdens het transport werden zware supportbalken op de trailer gemonteerd, waartussen het brugdek stevig geborgd kon worden.  

Wereldreis

Zo begon de ‘wereldreis’. Vanaf de fabricagelocatie in het Overijsselse Wijhe ging het brugdek rechtop op transport naar de kade. Daar vond overslag op ponton plaats met bestemming Amsterdam. Hier werd het brugdek geconserveerd. Nadat dit gereed was is het brugdek weer opgehaald in Amsterdam. In rechtopstaande positie ging het per binnenvaartschip via de Staande Mast route naar Bodegraven. Aldaar is het dek gelost en in verticale positie over de weg vervoerd naar locatie Kwakelbrug in Woerden, waar een mobiele telescoopkraan het dek op z’n plaats heeft  gehesen.

 

Een mooi staaltje zwaar transport vakmanschap!

Bekijk hier de projectfoto's!

RTV Oost maakte een mooie reportage van het transport in Wijhe dat november 2020 plaatsvond.

 

Reportage RTV Oost brugtransport Wijhe

 

Bekijk hier het filmpje van het transport van Bodegraven naar Woerden!

 

 

 

 

TTS Woerden maakte een mooi filmpje van het plaatsen van de balanspriemen

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact