Nieuws

22 mei 2023 Transformatoren op transport

In Duitsland wordt, net als in Nederland, druk gewerkt aan de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. Dit is een gevolg van de toenemende vraag naar elektriciteit in combinatie met een groeiend aanbod aan duurzaam opgewekte energie uit (offshore) wind en zon. Voor deze uitbreidingsprojecten zijn soms zware transformatoren nodig. En dat levert weer mooie uitdagingen op voor het trafo-team van Wagenborg Nedlift!

Lees meer

21 februari 2023 Mijlpaal voor innovatieve CO2 afvanginstallatie

Twence in Hengelo bouwt een grootschalige CO2 afvanginstallatie die jaarlijks 100.000 ton CO2 uit rookgassen gaat afvangen. Een innovatief duurzaamheidsproject dat in belangrijke mate bijdraagt aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot in de regio en de verduurzaming in de keten.

Lees meer

22 juli 2021 ABIT-tool: via weg en water

Wagenborg Nedlift heeft voor Breman Machinery B.V. uit Genemuiden sinds jaar en dag al diverse uiteenlopende projecten mogen uitvoeren, de één nog unieker dan de andere. Dit keer kreeg Wagenborg de eer een zogenoemde ABIT tool te wegen, te hijsen en te transporteren via weg en water.

Lees meer

09 juli 2021 Vijf flinke transformatoren voor hoogspanningsstation Vierverlaten

Vorige week al zijn we begonnen met het transporteren van de eerste uit een rij van vijf 380 KV-transformatoren. Vanmorgen in alle vroegte is de vijfde en laatste transformator feestelijk en officieel onthaald bij hoogspanningsstation Vierverlaten, ten westen van Hoogkerk bij Groningen.

Lees meer

18 juni 2021 Zwaar transport én meer in Zandvliet

Rondom Antwerpen wordt al enige tijd druk gewerkt aan de versterking en upgrade van het hoogspanningsnetwerk. Netbeheerder Elia bouwt diverse nieuwe verbindingen, waarvoor ook de hoogspanningsstations worden aangepast en uitgebreid.

Lees meer

20 mei 2021 Uitzonderlijke zwaar transportoperatie in Zeijerveen

De afgelopen dagen voltrok zich een uitzonderlijke transportoperatie in het Drentse Assen. Voor de uitbreiding van trafostation Zeijerveen werden twee transformatoren, elk met een gewicht van 250 ton, naar locatie getransporteerd. Een waar kunststukje in zwaar transport!

Lees meer

30 maart 2021 Extreme Precision load test CLA-tool

De afgelopen maanden is bij Breman Machinery in Genemuiden druk gewerkt aan de bouw van een Casing Lifting Adapter. Dit is een hijstool voor de installatie van 190 fundatiepalen ten behoeve van het offshore wind farm Saint-Brieuc dat voor de kust van Bretagne (Frankrijk) wordt gebouwd. Van Oord gaat de fundaties voor deze offshore wind farm transporteren en installeren.

Lees meer

19 maart 2021 Veldhuisjes voor Vierverlaten

Voor de nieuwe hoogspanningsverbinding Eemshaven - Vierverlaten wordt hoogspanningsstation Vierverlaten flink uitgebreid. Later dit jaar worden er zes reuze-transformatoren geplaatst, maar voor het zover is worden eerst de transformatorvelden en overige installaties aangelegd. Bij elk veld wordt ook een veldhuisje geplaatst waarin alle regeltechniek is ondergebracht.

Lees meer

21 januari 2021 Trafotrio op transport

Op het elektriciteitsverdeelstation aan de Karperweg in Amsterdam was het vorige week midden in de nacht een drukte van belang. Er werden drie transformatoren aangevoerd die op het station geplaatst moesten worden.

Lees meer

Nieuws

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact