Nieuws

04 mei 2023 Bijzondere brugverplaatsing in Berlijn

In de buurt van Berlijn voerde het bruggenteam van Wagenborg Nedlift een bijzondere operatie uit: de Fahlenbergbrücke werd daar via een uitgekiende vijzel- en vaaroperatie 100 meter verplaatst.

Lees meer

18 maart 2022 3 ESTA Awards voor Wagenborg Nedlift!

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESTA Awards op 17 maart heeft Wagenborg Nedlift maar liefst 3 Awards gewonnen!

Lees meer

10 februari 2022 Hoogstaand hijswerk in Groningen

Het Julianaplein in Groningen is de grootste en drukste kruising van Noord-Nederland. Snelweg A7 en A28 kruisen elkaar hier op een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten. Deze situatie leidt tot flinke congestie rondom Groningen. Daarom wordt het Julianplein compleet omgebouwd naar een nieuw ongelijkvloers verkeersknooppunt.

Lees meer

16 november 2021 Grensoverschrijdend bruggenwerk

De spoorbruggen over rivier de Oder bij Küstrin, op de Duits-Poolse grens, zijn gebouwd in 1926. In het verleden verbonden deze bruggen Berlijn met Oost- en West-Pruisen als onderdeel van de zogenaamde Ostbahn. Ook nu nog is deze spoorlijn belangrijk als omleidings- en alternatieve route voor het traject Berlijn – Warschau. Maar de oude spoorbruggen zijn aan het einde van hun technische levensduur en eind 2020 uit bedrijf genomen. Daarom worden ze vervangen door een gloednieuwe brug die de Oder compleet overspant.

Lees meer

24 juni 2021 Wagenborg plaatst brugdelen bij Keulen

Vlakbij Keulen (Frechen) hebben onze Wagenborg vakmannen hun kennis en kunde mogen inzetten ten behoeve van het plaatsen van verschillende brugdelen. Om de delen te plaatsen is gekozen voor de inzet van de Terex-Demag CC2200 rupskraan.

Lees meer

30 maart 2021 Extreme Precision load test CLA-tool

De afgelopen maanden is bij Breman Machinery in Genemuiden druk gewerkt aan de bouw van een Casing Lifting Adapter. Dit is een hijstool voor de installatie van 190 fundatiepalen ten behoeve van het offshore wind farm Saint-Brieuc dat voor de kust van Bretagne (Frankrijk) wordt gebouwd. Van Oord gaat de fundaties voor deze offshore wind farm transporteren en installeren.

Lees meer

12 maart 2021 Duurzame mijlpaal: het nieuwe computergestuurde vijzelsysteem!

Onlangs heeft Wagenborg Nedlift een nieuw computergestuurd vijzelsysteem in gebruik genomen, bestaande uit vier klimvijzelboxen met een capaciteit van 600 ton per stuk. Met het nieuwe vijzelsysteem kunnen objecten tot maximaal 2400 ton omhoog of omlaag gebracht worden.

Lees meer

08 februari 2021 Unieke oplossing voor Wörsdorf-spoorviaduct

Het Wörsdorf-spoorviaduct in het idyllische Idstein (deelstaat Hessen) is gelegen in het spoortraject Frankfurt - Eschhofen en is dringend aan vernieuwing toe. Het oude Wörsdorf-viaduct wordt daarom vervangen door een nieuw exemplaar. Tijdens het komende paasweekend zal deze op zijn plek worden geschoven. Een operatie van formaat, waarbij de specialisten van Wagenborg Engineering in zeer vroeg stadium betrokken zijn.

Lees meer

06 november 2020 Het dak gaat eraf!

Een bijzonder schouwspel afgelopen week bij montessorischool ’t Ronde in Leusden: het complete dak ging eraf! Dat gebeurde allemaal vanwege een grote verbouwing die de school momenteel ondergaat.

Lees meer

Nieuws

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact