Capaciteit Holland Malt Eemshaven verdubbeld

Capaciteit Holland Malt Eemshaven verdubbeld

De wereldwijde bierconsumptie groeit. Daardoor is er ook meer vraag naar pilsmout. Holland Malt speelt in op deze ontwikkeling door haar mouterij in de Eemshaven uit te breiden met twee enorme moderne nieuwe opslagsilo’s. Hiermee wordt de jaarlijkse mout capaciteit in de Eemshaven verdubbeld van 140.000 ton per jaar naar maar liefst 280.000 ton per jaar.

Totaaloplossing Wagenborg Nedlift

Wagenborg Nedlift heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bouw van de twee 52 meter hoge silo’s door onder andere het transport van de silodelen te verzorgen, de delen te plaatsen, de dakplaten te plaatsen en te monteren en het totale projectmanagement te verzorgen.

 

Een typische A tot Z totaaloplossing van Wagenborg Nedlift. 

zwaar transport met conventionele aslijnen
mobiele telescoopkranen

50 meter lange fly-over

Naast een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan de bouw van de silo’s zelf, heeft Wagenborg eveneens de 50 meter lange fly-over geplaatst, die de opslagsilo’s met elkaar verbindt.    

Bekijk hier de timelapse!

Teamwerk met mooi resultaat

Erik Reilman, senior projectleider bij Wagenborg, blikt positief terug op het totale project. ‘Dit is één van de mooiste en grootste projecten die ik in mijn carrière bij Wagenborg tot nu toe heb mogen uitvoeren. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze prachtige uitdaging, die we samen goed hebben uitgevoerd’, aldus Erik.

mobiele telescoopkranen

Over Holland Malt

Holland Malt is een onafhankelijke mouterij in familiebezit met een lange en rijke geschiedenis. We produceren al meer dan 100 jaar brouwers- en distilleerdersmouten met toenemend succes, waarbij we ons altijd richten op mout van hoge kwaliteit. Vandaag de dag exporteren we onze producten naar meer dan 50 landen op alle continenten. Onze klanten bestrijken een zeer breed spectrum, van kleine bedrijven tot grote multinationals. Holland Malt stelt haar klanten altijd op de eerste plaats en biedt een breed scala aan hoogwaardige mouten en uitstekende service.

 

logo Holland Malt

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact