'Een goede samenwerking is niet alleen prettig, het is ook essentieel voor een veilige en succesvolle uitvoering van een project'

'Een goede samenwerking is niet alleen prettig, het is ook essentieel voor een veilige en succesvolle uitvoering van een project'

Wagenborg Nedlift vervoerde Europa's eerste Poly-Generation pyrolyse plant naar Hengelo, slechts 15 kilometer van haar geboorteplaats Enschede vandaan.

Daar, op de site van Zeton in Enschede, wordt de eerste volledig modulaire offsite polygeneratie-pyrolysefabriek van Europa gebouwd voor Empyro B.V.

Empyro B.V. onderscheidt zich met deze nieuwe pyrolyse-installatie (die biomassa gebruikt om elektriciteit, proces-stoom en pyrolyse-olie te produceren) van de traditionele fossiele brandstoffen om de CO2-uitstoot te verminderen. Maar waarom wordt deze fabriek niet direct ter plaatse in Hengelo gebouwd?

transport met conventionele aslijnen

Bekijk hier de projectfilm!

Veiligheid voorop

"Modulaire en off-site bouw van installaties heeft verschillende belangrijke voordelen", zegt Hans Jurgen Koele, projectmanager van Zeton. “Het eerste en tevens belangrijkste voordeel is het positieve effect op de veiligheid. Door off-site te bouwen worden medewerkers niet blootgesteld aan slecht weer en andere bouwactiviteiten ter plaatse. Naast deze voordelen creëert modulair off-site bouwen een hoge mate van voorspelbaarheid, wat een positieve invloed heeft op de veiligheid. ”

Voordelen van modulaire off-site fabrieksbouw:

  • positief veiligheidseffect

  • hoge mate van voorspelbaarheid

  • gecontroleerde bouwomgeving

overslag met behulp van mobiele telescoopkranen

Samenwerking

“Het complete transport en hijswerk van de geprefabriceerde frames wordt uitgevoerd door Wagenborg Nedlift”, zegt Koele. “We hebben al jaren een uitstekende samenwerking met Wagenborg Nedlift. Wij waarderen Wagenborg Nedlift vanwege hun flexibiliteit, professionaliteit en knowhow. Een goede samenwerking is niet alleen prettig, maar ook essentieel voor een veilige en succesvolle uitvoering van een project ”, vervolgt dhr. Koele. “Tijdens projecten besteden we veel aandacht en zorg aan het koppelen van werkactiviteiten. Om risico's te beperken is overleg en nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen erg belangrijk. ”

Project pictures

Trend voor de toekomst?

Is modulair en off-site bouwen een trend die ook veelbelovend is voor de toekomst? Koele is positief over de toekomst van de bouw van modulaire en off-site installaties. “Vooral op het gebied van biomassa en biogas zien we veel ontwikkelingen op het gebied van downstream-processen. In dit opzicht kan het bouwen van modulaire installaties off-site van grote waarde zijn ”.

Over Zeton

Zeton is specialist in het ontwerpen en bouwen van pilotfabrieken en kleine modulaire commerciële fabrieken voor de wereldwijde procesindustrie:

  • petrochemie

  • fijne chemicaliën

  • farmaceutische industrie

  • duurzame energie

Met vestigingen in Burlington (Canada) en Enschede (Nederland) heeft Zeton meer dan 750 projecten in 35 landen succesvol voltooid. Zeton ondersteunt haar klanten om hun nieuwe technologie en proces op de markt te brengen. Sneller, met minder risico en lagere kosten.

www.zeton.com

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact