Een ijzersterke samenwerking. Daar draait het om.

Een ijzersterke samenwerking. Daar draait het om.

De driehoeksverhouding UMCG, Visser & Smit Bouw en Wagenborg Nedlift in beeld

Nieuwbouw UMCG

De afgelopen jaren is er veel gebouwd en verbouwd in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Zo is er bijvoorbeeld een ultramodern UMC Groningen protonentherapiecentrum gebouwd, het eerste protonentherapiecentrum van Nederland. Ook wordt er een zogenoemde ‘hotfloor’ gebouwd: het vernieuwde operatiecentrum, de spoedopvang en de intensive care voor volwassenen en twee hybride operatiekamers op de plek van de voormalige binnentuin.

 

VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw is één van de partners van het UMCG en levert structureel een belangrijke bijdrage aan de bouw- en verbouwactiviteiten in en om het UMCG. Wagenborg Nedlift verzorgt onder andere de benodigde kraanwerkzaamheden.

Goede samenwerking

Dat het UMCG, Wagenborg Nedlift en Visser & Smit Bouw een sterke en goede samenwerking hebben met elkaar is duidelijk: er zijn de afgelopen jaren veel mooie resultaten geboekt. Waarin ligt de kracht van deze samenwerking? Om antwoord op deze vraag te krijgen, hebben wij een aantal vragen gesteld aan Wil Heikamp (omgevingscoördinator UMCG) en Marcel Kramer (hoofduitvoerder Visser & Smit Bouw).

Sinds wanneer werkt Visser & Smit Bouw voor het UMCG?

‘Sinds 3 jaar werken we samen met Visser & Smit Bouw’, aldus Wil Heikamp. ‘We hebben puur voor Visser & Smit Bouw gekozen door de manier waarop zij zich hebben gepresenteerd en hun onderscheidend vermogen voor het project ‘hotfloor’. En dat blijkt ook in de praktijk: we hebben elke dag erg veel plezier van onze keuze voor Visser & Smit Bouw.’

mobiele kraan
minikraan Palfinger

Wat is voor jullie het hoogtepunt tijdens de afgelopen bouwwerkzaamheden?

‘De manier waarop we constructief en gelijkwaardig met elkaar hebben samengewerkt’, aldus Heikamp. ‘Hierdoor is de meest complexe klus, het bouwen van de ‘hotfloor’ in de voormalige binnentuin, uiteindelijk nog veel beter verlopen dan verwacht. Daar ben ik echt trots op.’ ‘En uiteindelijk hebben we op het formaat van een postzegel maar liefst 32 meter hoog gebouwd, dat vind ik zeker een prestatie’, vult Kramer aan.

Waarom is er gekozen voor Wagenborg Nedlift als partner?

‘Dat is een kwestie van vertrouwen’, aldus Kramer. ‘De contacten lagen er natuurlijk al van oudsher, en op basis van die contacten en ervaringen hebben we gekozen voor Wagenborg Nedlift’. Heikamp vult Kramer aan: ‘De kwaliteit van het werk, het vakmanschap zelf, dat is geborgd in het bedrijf.’

 

Hoe verloopt de samenwerking naar jullie idee met Wagenborg Nedlift en met elkaar?

Met elkaar werken we erg goed samen in een mooie driehoeksverhouding,’ geeft Heikamp aan. ‘Maar ook met alle andere partijen die betrokken zijn bij alle werkzaamheden werken we goed samen. We geven iets weg en krijgen iets terug. Wij investeren continu in relaties, dat ligt aan de basis van alle successen die we samen behalen. De mensen zelf maken het verschil. Investeren in mensen en relaties, dat vind ik echt belangrijk.

Wagenborg Nedlift kraanmachinist
Palfinger minikraan

Waarin is Wagenborg Nedlift naar jullie idee met name sterk? Waaruit blijkt dat in de praktijk?

‘Als ik zie hoe medewerkers van Wagenborg Nedlift lasten hijsen, dat is onvoorstelbaar. Gecontroleerd en zo stabiel. Ook zijn ze altijd op tijd en correct. Ontzettend belangrijk. Maar dat geldt ook voor Visser & Smit Bouw,’ voegt Heikamp toe. 

Veiligheid staat zowel bij het UMCG als bij Visser & Smit Bouw en Wagenborg Nedlift hoog in het vaandel. Op welke manier is dit tot uiting gekomen tijdens de afgelopen bouwprojecten?

Veilig werken zijn we gewend bij Visser & Smit Bouw. Het is een standaard maatstaf voor ons, net als voor Wagenborg Nedlift. We hebben beiden veel ervaring met werken in sectoren als bijvoorbeeld de olie- en gasindustrie. Veilig werken staat echt bovenaan’, aldus Kramer.

 

‘Onze bouwprojecten staan altijd op de tweede plaats, onze patiënten altijd op één. Hoe dan ook. Onze werkzaamheden moeten absoluut wijken voor het welzijn van onze patiënten’, voegt Heikamp toe.

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact