Samen op weg naar een duurzame toekomst

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Een volledig duurzame energievoorziening, dat is de ambitie van de Rijksoverheid. Was in 2018 het aandeel duurzaam opgewekte energie 7,4%, in 2030 moet dit al 27% zijn en in 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. Een behoorlijk vooruitstrevende doelstelling. Royal SMIT Transformers B.V. staat open voor het leveren van een positieve bijdrage aan deze duurzame doelstelling en zet zich hier voor in.
SPMT transport van transformator

Royal Smit Transformers, onderdeel van SGB-SMIT Group, engineert, produceert en installeert groot vermogenstransformatoren. Een gezonde wereldwijde speler die zich goed staande houdt in een competitieve markt. Royal Smit Transformers produceert transformatoren binnen de zwaarste range, tot maar liefst 800kV/1200MVA (MW). Voor het transport van haar transformatoren maakt Royal Smit Transformers reeds jarenlang gebruik van de diensten van onder andere Wagenborg Nedlift.

 

 

Klaar voor de toekomst

Niek Vehreschild, Manager Transport bij Royal Smit Transformers: "Zelf wekken wij dan wel geen energie op, maar we leveren zeker een belangrijke bijdrage aan de opwekking van duurzame energie. Naast zware vermogenstransformatoren ontwerpen en vervaardigen wij zeer innovatieve shunt reactors, waarmee fluctuaties in duurzame energienetwerken opgevangen kunnen worden. Wij vervaardigen onze shunt reactors met een gapped core, een speciaal type kern, waardoor we de reactor aanzienlijk efficiënter kunnen vervaardigen." Op de vraag of Royal Smit Transformers momenteel ook een toename in de vraag naar dit type shunt reactor ziet is Vehreschild duidelijk: "Zeker. We zien dat er met name binnen de EU steeds meer gezocht wordt naar alternatieve energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, waardoor ook de vraag naar dit type reactors toeneemt. Door de innovatieve technieken en efficiënte productiemethoden kunnen wij aan deze groeiende vraag voldoen", voegt Vehreschild toe.lossen transformator met drijvende bok

Duurzame productie

"Niet alleen met onze shunt reactors leveren wij een bijdrage aan een duurzame energievoorziening", vervolgt Vehreschild. "Ook bij het vervaardigen van al onze producten speelt duurzaamheid voor ons een belangrijke rol. Zo maken wij voornamelijk gebruik van herbruikbare materialen bij onze materiaalkeuze en besteden we veel aandacht aan het minimaliseren van energieverliezen. Dit alles in lijn met het EcoDesign Directive, ingesteld door de EU".

Samenwerking Royal Smit - Wagenborg Nedlift

Over de samenwerking tussen Royal Smit Transformers en Wagenborg Nedlift vertelt Vehreschild het volgende. "Onze transformatoren hebben een transportgewicht van 80 tot wel 350 ton. Voor ons is het erg belangrijk dat het transport van onze transformatoren goed en veilig uitgevoerd wordt. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons voorop, zoals dat ook bij Wagenborg Nedlift zo is. Hierin vinden we elkaar.

 

Wagenborg Nedlift draagt door haar goede werkvoorbereiding, engineering en haar ervaren en kundige personeel op positieve manier bij aan een goede en veilige uitvoering van onze projecten. Daarnaast helpt Wagenborg Nedlift ons hiermee ook bij het voorkomen van faalkosten, wat uiteindelijk geld oplevert."  

rupskraan voor overslag transformator

Over Royal SMIT Transformers

Royal SMIT Transformers B.V. ontwerpt, produceert en test machinetransformatoren, distributie-transformatoren, phase shifters en reactors in haar modern uitgeruste productiefaciliteit in Nijmegen. De transformatoren van Royal SMIT behoren tot de grootste in de wereld. Met een geschiedenis van meer dan 100 jaar gaat bewezen technologie hand in hand met continue innovatie, waarbij de klant centraal staat.

 

Royal SMIT Transformers B.V. maakt onderdeel uit van de SGB-SMIT Group met vestigingen in Duitsland, Nederland, Amerika, Maleisië, Roemenië, Tsjechië, India, China, Zuid-Afrika en Frankrijk. De SGB-SMIT Group staat voor professionaliteit, ervaring, technologische know-how, betrouwbaarheid en economische efficiëntie.  Wereldwijd ontwikkelt en produceert de SGB-SMIT Group vermogenstransformatoren variërend van 50 kVA tot 1.200 MVA, en spanningen tot 765 kV.

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact