Van bouwplaats tot themapark – Wildlands Adventure Zoo

Van bouwplaats tot themapark – Wildlands Adventure Zoo

De bouw van Wildlands Adventure Zoo in Emmen was een grootschalig en vernieuwend project. Een avontuurlijk dierenthemapark met een uniek en vernieuwend karakter. Wagenborg Nedlift werd ingeschakeld om de hijs- en transportwerkzaamheden uit te voeren bij de bouw en inrichting van het park én de verhuizing van de dieren naar hun splinternieuwe onderkomen.

Reuzekas

De overdekte jungle in een enorme kas vormt het hart van het park en werd als eerste opgetrokken op de nieuwe locatie. Met een overspanning van 110 meter is dit één van de grootste kassen van Europa. Wagenborg Nedlift verzorgde de hijswerkzaamheden van de spanten, waarvan de grootste maar liefst 66 meter lang was.

rupskraan hijst spant
autolaadkraan hijst vliegtuigdeel in de junglekas

Op avontuur in de jungle

Na de voltooiing van de junglekas is de inrichting begonnen. Bomen, planten, rotspartijen, dierenverblijven, uitkijktorens die met elkaar zijn verbonden door loopbruggen, een nagebootst gecrasht vliegtuig waar het wandelpad middendoor voert: het park zit vol verrassingen voor de bezoeker. Alle inrichtingselementen zijn getransporteerd en geplaatst door de vakspecialisten machineverhuizing van Wagenborg Nedlift.

Bekijk de werkzaamheden in de jungle kas!

Wagons over de weg

Een bijzondere uitdaging was het transport en plaatsen van vier oude treinwagons uit het Duitse Großauheim Hanau. Met behulp van een 200 tons mobiele telescoopkraan zijn de wagons eerst van hun onderstellen gehesen, waarna alle uitstekende delen onder de wagons verwijderd konden worden (luchtketels, opstapjes, verbindingspennen etc.). Daarna konden de wagons op de vrachtwagens geladen worden en konden de combinaties van maximaal 29 meter lang, 3.30 meter breed en 4,30 meter hoog onder particuliere begeleiding beginnen aan hun reis naar Nederland.

 

Een wel heel bijzonder transport: treinwagons over de weg!

zwaar transport treinwagon
olifant in speciale transportcontainer

Verhuizing dieren

De laatste en belangrijkste fase in het project Wildlands Adventure Zoo was natuurlijk de verhuizing van de dieren. Voor de zwaarste bewoners, de olifanten, kwam Wagenborg Nedlift in actie. De olifanten werden in speciale containers geleid door de verzorgers en tijdens het transport en hijsen hielden de dierenverzorgers ze nauwlettend in de gaten. De project manager van Wagenborg Nedlift stond weer in contact met de verzorgers zodat indien nodig ingegrepen kon worden.

 

Met deze goede voorbereiding, coördinatie en communicatie liep de verhuizing van de olifanten op rolletjes!

Bekijk hier de foto's van het project Wildlands!

Over Wildlands

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen.

 

www.wildlands.nl

Meer weten? Check deze pagina's!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact