Terugblik op 2021
31 december 2021

Terugblik op 2021

Dat het afgelopen jaar zo turbulent zou worden had niemand kunnen voorspellen. Stabiele factoren zijn verstoord geraakt, wat heeft geleid tot veel onzekerheid. Bij Wagenborg Nedlift laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan. We bouwen voort op onze expertise en capaciteiten, samen met onze medewerkers, klanten en partners. Aan de vooravond van 2022 blikken we hier terug.

Januari

Betonliggers Brailleweg

Project Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen.

 

Onderdeel van het project is de aanleg van een nieuw viaduct in de A28 over de Brailleweg. Eind januari werden hiervoor 25 prefab betonliggers aangevoerd en geplaatst. 

 

De hele operatie verliep gesmeerd en leverde een mooi compliment op van opdrachtgever Combinatie Herepoort!

 

Lees het complete artikel! 

 

 

Februari

‘Wereldreis’ van Wijhe naar Woerden

Voor het transport van het brugdek voor de nieuwe Kwakelbrug bedachten de transportspecialisten van Wagenborg Nedlift een slimme oplossing: transport van het brugdek in verticale positie. Zo werd voorkomen dat op de routes uitgebreide verkeersmaatregelen nodig waren en bleven bomen gespaard.

 

Een duurzame én efficiënte oplossing dus!

 

Lees het complete artikel! 

Maart

Duurzame mijlpaal

De vijzelspecialisten namen een nieuw computergestuurd vijzelsysteem in gebruik, waarmee objecten tot ca. 2400 ton omhoog of omlaag gebracht kunnen worden. 

 

De aansturing van de nieuwe vijzels vindt plaats met behulp van multifunctioneel ontworpen hydraulische powerpacks die met behulp van elektrmotoren worden aangedreven. Zo wordt er stil en schoon gewerkt! 

 

Het vijzelsysteem is ontworpen op het gebruik van bamboe vijzelbalken en maakt optimaal gebruik van de sterkte van deze balken.

 

Lees het complete artikel! 

April

Twee ESTA Awards!

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ESTA awards op 22 april 2021 heeft wagenborg nedlift maar liefst twee awards gewonnen!

 

Het project ‘Kleine krachtpatsers maken groot werk’ sleepte de prijs in de wacht in de categorie tot 120 ton hijscapaciteit. Bij dit project werd met twee minikranen een filterpers van 10 ton op een bordes in een procesgebouw geplaatst.

 

De tweede Award werd toegekend in de categorie SPMT en betrof het transport van het achterschip voor MV Maxima.

Mei

"WagenborgOnline maakt mijn werk makkelijker!”

Steeds meer klanten ontdekken het gemak van WagenborgOnline, de nieuwe online tool van Wagenborg Nedlift waarmee je snel en eenvoudig bepaalt welke kraan er nodig is én handig online kunt huren. 

 

Lees het interview met Jan Lankamp, uitvoerder bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Rijssen.

Juni

Duurzaam kranenpark

Koninklijke Wagenborg en Liebherr Nederland B.V. slaan spreekwoordelijk de handen ineen om het kranenpark van Wagenborg Nedlift de komende jaren aanzienlijk te verjongen en te verduurzamen. Hiermee wordt de bestaande samenwerking tussen beide familiebedrijven flink geïntensiveerd.

 

‘Deze samenwerking getuigt van onze lange termijn blik om samen met onze leveranciers de uitdaging aan te gaan om onze ‘footprint’ te verkleinen’, aldus Gerard Bastiaansen, algemeen directeur van Wagenborg Nedlift. ‘Hiermee kiezen wij niet alleen voor materieel dat het beste aan onze klantvragen voldoet; ook reduceren we tegelijkertijd aanzienlijke hoeveelheden stikstof en CO2.’

 

Lees het complete artikel!

Juli

De vijf voor Vierverlaten

In het Groningse Vierverlaten werden vijf transformatoren van elk 335 ton naar het nieuwe hoogspanningsstation getransporteerd. Een kunststukje in zwaar transport en hijswerk dat onder grote belangstelling is uitgevoerd. 

 

Lees het complete artikel!

 

 

Foto: Ralf Clausen
Foto: Ralf Clausen

Augustus

Brug Münster

De oude brug in de Wolbeckerstrasse in Münster is uitgevaren en gedemonteerd door de bruggenspecialisten van Wagenborg Nedlift. 

 

Eerder plaatsten ze al de nieuwe brug op ingenieuze wijze over het Dortmund Ems kanaal. Lees het complete artikel van deze bijzondere operatie! 

September

Museum vindt nieuw thuis

In de loop van 2021 is Oyfo (voorheen Techniekmuseum Heim) verhuisd naar het Hazemeijer, een monumentaal industriecomplex in Hengelo op loopafstand van het station. Dé ideale plek om techniek, erfgoed, dans, muziek, theater en beeldende kunst met elkaar te verbinden.

 

De verhuizing van het Techniekmuseum naar de nieuwe locatie was een bijzondere gebeurtenis en het team van Wagenborg Nedlift was erbij! 

 

Lees het complete artikel!

Oktober

Meesterschap in Meeden

Hoogspanningsstation Meeden bestaat al 50 jaar en is een belangrijke schakel in de nationale stroomvoorziening. Daarnaast is er vanuit Meeden een stroomverbinding met Duitsland. Door de toename van elektriciteitstransport via deze interconnector is een uitbreiding met drie nieuwe 380 kV dwarsregeltransformatoren op station Meeden nodig.

 

Het transport van deze 365 ton zware kolossen was een kolfje naar de hand van de transportspecialisten van Wagenborg Nedlift. 

 

Lees het complete artikel!

November

Grensoverschrijdend bruggenwerk

 

De spoorbruggen over de Oder bij Küstrin, op de Duits-Poolse grens, worden vervangen door een gloednieuwe brug die de Oder compleet overspant. De oude bruggen zijn met een ingenieuze uitvaaroperatie verwijderd, waarbij de specialisten van Wagenborg Sleepdienst en Wagenborg Nedlift de krachten bundelden. 

 

Lees het complete artikel!

December

Duurzaam en sterk

Het rijplatenassortiment van Wagenborg Nedlift is uitgebreid met composiet rijplaten. Deze rijplaten van het type ISOTRACK X zijn gemaakt van hoogwaardig thermoplastisch materiaal, waardoor ze bijzonder sterk, duurzaam en licht van gewicht zijn. Ook kunnen ze aan elkaar gekoppeld worden met het handige connector pin systeem. Zo ontstaat een draagkrachtige aaneengesloten vloer die niet schuift.

 

Bovendien beschikken de composiet platen over betere eigenschappen op gebied van drukverdeling dan de conventionele types rijplaten.

 

Lees het complete artikel!

Neem contact met ons op!

We zijn u graag van dienst

Contact